FIGHT WEEK PÅ HISINGEN: GOYERAM, BARKA, LOY, MAJID .. & ALDO ..?

okt 17, 2017
boXning

Det är Fight Week i Göteborg med fokus till Hisingen och Lindholmen Event & Nöjen Kongresscentrum där New Sweden Promotions med Robert Nordman som promotor och Patrick Bogere som matchmaker bjuder på boxning i krogmiljö, i ett koncept med underhållning mellan proffsmatcher, nu på fredag den 20/10. Man har döpt showen till ”Shutdown” och för boxningens del så är det en mix av comebackande tungviktare och debutanter som äntrar ringen.

David Loy kommer tillbaka till ringen efter några år av familjeliv; han satte ihop en helt all right karriär som yrkesman (i omgångar) med 8-1/3 KO som record under 2010-15; han debuterade i Karlstad med en god poängseger över Algirdas Bendikas och drog sedan till USA, med bas i Florida och förutom ett mellanspel på hemmaplan, där han slog balten Aleks Dunecs i Ystad, så gick han over there fem matcher av vilka han tog hem segern i fyra. Efter ett uppehåll och återkomst till Hunnebostrand och Bohuslän så gjorde han ytterligare två matcher under 2014 här hemma, främst med en seger över tuffe Julien Guibaud Ribaud i Västerås. Men med nytt jobb under 2015 tog han ”time out” från boxningen, tills han fyllda 30 och åter i god form bestämt sig för comeback, Han ställs mot sju matcher rutinerade Tamasz Zadishvili från Georgien, en nog så tuff första uppgift i comebacken.

Debutanten Hamza Barka, 22-årig tuffing från Hisingen, smått omsusad efter sin ’oavgjorda’ SM-match mot tio-faldige SM-kungen Bashir Hassan ’14, bronsmedaljör på JSM och SM och färgstark Hisingen-profil med 36 amatörmatcher bakom sig gör nu proffsdebut och möter relativt nya proffset Tamasz Isoria, Georgien (3-1/1 KO) – en spännande första start i yrkes-ledet.


Omar Abdul Majid från Landskrona har egentligen varit proffsaktuell i ett par års tid, licensierad och klar för fight, men på otur och återbud har debuten undsluppit den förra juniorstjärnan och SM-kungen (i fjädervikt ’12) så att han först nu, 22 år fyllda, äntligen kommer till start – och det blir mot nye georgiern Tsotne Sultanishvili (1-0), en 21-åring från Tbilisi, i lättvikt.
Som tidigare berättas gör ju likaså förra amatörstjärnan, EM-bronsmedaljören och 5-faldige svenske mästaren Clarence Goyeram en spännande och välkommen proffsdebut i det som blir lite av ’huvudmatch’ på tävlingen mot tuffe och lite i gamet bevandrade Aleksandr Gamqrelidze (4-7-1/3 KO), men nu finns också, plötsligt och i sista stund, möjligheten att store tungviktaren, stadd i comeback, Aldo Colliander kommer med på programmet. Det sista torde klarna inom alldeles kort.