FIGHT WEEK: PACQUIAO VS HORN, EASTER VS SHAFIKOV, POVETKIN VS RUDENKO, BÖSEL VS MURAT ..

jun 27, 2017
boXning

Före den stora sommartorkan sätter in har vi ännu ett starkt veckoslut framför oss med ett antal matcher av betydelse på högsta titelnivå. Störst av alla denna vecka är givet den starkt upphaussade WBO-VM-fighten i weltervikt i Suncorpe Stadium i Brisbane, Australien mellan Manny Pacquiao (59-6-2/38 KO) och det stora hoppet från ”Down Under” Jeff Horn (16-0-1/11 KO). Snacket på sistone går i mycket ut på att Horn visst skall kunna slå storfavoriten Pacquiao bara han tacklar den åldrande filippiniern rätt. Legendariske ’aussie’-VM-kungen Jeff Fenech kom i helgen ut med ett ’statement’ om att Horn vinner ”bara han använder rätt taktik. Mosa karln alldeles inpå honom .. inget mer finlir eller sånt .. lägg dig rätt på bröstet på’n och tvinga honom känna alla sina 38 år!” Och till och med Pacman själv har kommit ut med en gardering: ”Jag kommer att behöva vara på mitt allra bästa för att ta honom, men det kommer jag att vara. Jag vill ge alla fans en stor show!” Matchen går först på söndagen i Australien och biljetterna säljer utomordentligt bra. Man har nu passerat 45.000 sålda biljetter och tror att det kommer att sälja tio tusen till sista veckan..!

 I Huntington Center, Toledo, Ohio, USA kommer på fredagen en skarp match om IBF-VM i lättvikt mellan Robert Ester Jr (19-0/14 KO) och Denis Shafikov (38-2-1/20 KO), där Easter gör sitt andra försvar av titeln medan förre EM-kungen Shafikov, ex-ryss länge baserad i Finland men numera bosatt i USA här får sitt tredje VM-försök på just denna titel.

På lördagen går två tunga tävlingar i Europa; det är dels Alexander Povetkins (31-1/23 KO) comeback efter dopingstrulet, mot Andriey Rudenko (31-2/19 KO) i Luzhniki-stadion i Moskva – ett spännande tungviktsmöte som förhoppningsvis kommer ut med klara besked om Povetkins status.

Och dels EM-fighten i lätt tungvikt i Ballsport Arena i Dresden, Tyskland mellan Dominic Bösel (24-0/9 KO) och Karo Murat (30-3-1/19 KO) om den vakanta EBU-titeln i klassen – den match som alltså smet förbi Erik Skoglund/numera supermellanviktare – och kom till efter att Robert Stieglitz abdikerat bältet. Bösel har hållit WBO/IC- och WBA/Cont-titlarna medan rutinerade Murat är tidigare EM-kung i supermellan och VM-utmanare i lätt tungvikt mot självaste Bernard Hopkins (förlust).

Det går också en dam-VM-fight på lördagen, i Gymnase de Malteries i Schiltigheim, Frankrike där Canadas Jelena Mrdjenovich (37-10-1/19 KO) försvarar sina WBC/WBA-VM-bälten i fjädervikt mot hemmahoppet Stephanie Ducastel (8-3-1/2 KO).