FIGHT WEEK PREMIÄR FÖR WBSS: USYK VS HUCK; WBC-VM I SUPERMELLAN BENAVIDEZ VS GAVRIL ..

sep 05, 2017
boXning

Vi är inne i Fight Week för premiären av World Boxing Super Series, som startar nu på lördag i Max Schmeling Halle i Berlin, Tyskland med den första kvartsfinalen i cruiserviktsturneringen – den går mellan WBO-VM-kungen Oleksandr Usyk (12-0/10 KO) och förre VM-kungen Marco Huck (40-4-1/27 KO) i en dramatisk upptakt på hela denna jätte-turnering, som skall mynna ut i Muhammad Ali Trophy för slutsegraren. I just cruiservikts-avdelningen kommer den också att leda fram till en verklig världsmästare i klassen. VM-titlarna följer ju med in i turneringen, så att nu således Usyks VM-bälte står på spel på lördag. För Huck (WBO-kung 2009-15) är detta den stora möjligheten att ta sig upp i verkliga hetluften igen, trots att 32-åringen kommer från ett betungande nederlag mot Mairis Briedis (som ju boxar i kommande kvart av WBSS) senast. För den stenhårde, 30-årige ukrainaren Usyk, VM- & OS-guldmedaljör som amatör, obesegrad som proffs blir detta tredje försvaret av WBO-titeln men ändå första gången en hel värld blir koncentrerad på hans insats. Här kan han slå igenom helt och hållet. Det är en högintressant start på turneringen.

Supermellanviktsturneringen har ju inte samma fält världsmästare i startlistan – amerikanerna vill ju dåligt medverka, vilket gör att WBO-kungen Gilberto Ramirez inte alls startar, liksom är fallet med skadade IBF-kungen James DeGale (ranking-etta i världen) och den vakanta WBC-VM-titeln har hållits utanför – lite besynnerligt resonerat, då första utmanare Callum Smith startar i turneringen, och ju möter vår Erik Skoglund den 16/9 – så att nu USA:s högt rankade

David Benavidez (18-0/17 KO) möter lägre rankade Ronald Gavril (18-1/14 KO; då skadade Anthony Dirrell backat ur) om just WBC-VM-bältet, vilket sker redan nu på fredag i Hard Rock Casino i Las Vegas, Nevada, USA.


Skoglund ligger i hårdträning hemma i Nyköping för sin fight med Smith, har kört denna vecka med mycket tuffe Jevgeni Makhteienko och närmar sig bästa tänkbara form. Han gjorde ju ett mycket snyggt mellanstick som gäst i TV 4:as morgonstudio förra veckan, urstyv reklam för en snygg idrottskille .. och han kommer också ner bra i vikt. Där är han vid en avgörande invägning nu på fredag, vid 7-dagars-kontrollen. Matchen Callum Smith vs Erik Skoglund blir inledningen på turneringen i supermellan, och inte heller där kunde det hela ha startat vassare. Det är en av hela turneringens bästa fighter .. och sakligt sett, med tanke på vad som nu blev WBC-VM kunde den lika gärna ha gällt det gröna bältet. Här har nu istället ett Diamond Belt satts upp som ett slags reserv-VM. Som sagt, lite mysko tänk. Där.