FIGHT WEEK: RUIZ VS JOSHUA II .. CLASH ON THE DUNES!

dec 02, 2019
boXning

Det är Fight week för måhända årets största fight i boxningsvärlden – den magnifika returen för Andy ”Destroyer” Ruiz Jr (33-1/22 KO) versus Anthony ”AJ” Joshua (22-1/21 KO) som äger rum nu på lördag i nybyggda Diriyah Arena i Diriyah, Saudiarabien inför en kolossal världsvid bevakning. Matchen kommer att följas av TV-publik från runt hela jordklotet (DAZ/7Sky) och kan plockas upp av svenska TV-tittare via Viaplay Fighting på PPV (för 499:-). Boxarna ifråga är på plats i Saudiarabien sedan en vecka för att acklimatisera sig. Det är tämligen tyst runt den store britten AJ:s förehavanden, men rapporter låter berätta om annalkande toppform.
Ruiz, som kom till Diriyah i onsdags förra veckan, har inspekterat arenan och är imponerad och beslutsam: ”Jag är överväldigad, det är ju tokigt bra hur de lyckades bygga allt det här på en och en halv månad! Det är förunderligt – här fanns ingenting när vi lanserade fighten här. Det kommer att bli fantastiskt att boxa här; det kommer att bli historiskt, och jag tänker verkligen skapa mer historia för mig här. Jag önskar alla mina fans kunde komma hit, det kommer att bli en enorm fight! ’Kollisionen på Sanddynerna’! Vi är två stora grabbar som båda vill vara världens tungviktskung. Han kommer att göra allt han kan för att ta mina bälten ifrån mig, och jag kommer att göra allt för att försvara dem för mitt folk. De kan vänta sig att se en mexikan som gör allt mänskligt möjligt för att segra. Med Guds hjälp skall vi ta den här segern!”


Den nybyggda Diriyah Arena är en utomhusarena med kapacitet för 15.000 åskådare, specialbyggd för detta event. Det tog 175 byggnadsarbetare under två månader i tid att med 300 ton av stålkonstruktion på en yta av 10.000 kvadratmeter fullborda vad som nu kallas ett mästerverk.
Matchen i sig är en av de största returkamper vi haft i boxning på mycket länge, med möjlighet att gå in i tungviktshistorien i jämförelse med Lewis-Rahman, Tyson-Holyfield, Holyfield-Bowe, Ali-Norton, Ali-Frazier, Patterson-Johansson, Louis-Conn, Louis-Schmeling, Tunney-Dempsey ..

Det är också ett tungviktsarrangemang av extraordinär karaktär även med sitt förmatchcard, där nu promotor Eddie Hearn/Matchroom laddar upp med Alexander Povetkin (35-2/24 KO) vs Michael”The Bounty” Hunter (18-1/12 KO), Filip Hrgovic (9-0/7 KO; OS-trea) vs Eric Molina (27-5/19 KO) om WBC/Int-titeln, Dillian Whyte (26-1/18 KO) vs Mariusz Wach (35-5/19 KO) och dubble amatör-VM-kungen Mahammadrasul Majidov (1-0/1 KO) vs Tom Little (10-7/3 KO).. samtliga högintressanta tungviktsfighter ..!