FIGHT WEEK: WBSS SEMIS I GLASGOW – TAYLOR-BARANCHYK, INOUE-RODRIGUEZ

maj 15, 2019
boXning

På lördag i The SSE Hydro i Glasgow, Skottland är det dags för nästa semifinal-runda i World Boxing Super Series – i den fortsatta kampen om Muhammad Ali Trophy 2019 – då i ena huvud-kampen hemmaidolen Josh Taylor (14-0/12 KO) drabbar samman med Anthony Yigits överman Ivan Baranchyk (19-0/12 KO) om IBF-VM i super light/lätt weltervikt, tillika WBC/Silver-titeln & den andra semin i viktklassen. Den första semin vanns den 27/4 av Regis Prograis, som i Lafayette, Louisiana i USA då besegrade Kiryl Relikh. ”The Beast” Baranchyk anlände för ett par dagar sedan i Glasgow och mötte media med en tvärsäker attityd: ”Jag är övertygad om min vinst, och jag är här för att klå upp Taylor grundligt och stoppa honom! Jag vet mycket väl att Taylor är en bra boxare och att detta är hans hemmaplan, men jag kommer att leverera en spektakulär insats, så hans fans behöver ställa in sig på att få se sin hjälte få stryk!”

”The Tartan Tornado” Taylor har tagit allt sånt prat med godan ro, och rapporteras vara i prakt-form och kommer att ge svar på tal vid morgondagens pressmöte. Han har hela tiden hävdat att detta är hans livs chans och att detta kommer att bli hans stora karriär-genombrott.

Den andra huvudkampen är semifinal nr två i bantamvikt, och den går mellan IBF-världsmästaren Emmanuel Rodriguez (19-0/12 KO) från Puerto Rico och den fenomenale KO-kungen Naoya Inoue (17-0/15 KO) från Japan, tillika WBA-VM/Regular-kung i en av de häftigaste matcher som kan göras i denna viktklass. Den första semin vanns dock av fullvärdige WBA-VM-kungen Nonito Donaire i Lafayette den 27/4 över Zolani Tetes ersättare Stephon Young. ”Monster” Inoue anlände också till Glasgow för en vecka sedan och kommenterade alla förväntningar på hans iskalla KO-förmåga: ”Jag kommer till varje fight med avsikten att slå KO, så också nu. Mina två senaste kamper slutade med KO i första ronden, men det bara blev så. Det är inte ett mål i sig, men får jag chansen slå till så gör jag det. Men jag kan gå tiden ut om nöden kräver det. Rodriguez är en skarp kontraboxare, så jag måste vara på min vakt.” Rodriguez, som anlände till Glasgow under tisdagen, uttalade sig: ”Jag hör allt prat om hans KO-power, men jag kan också slå knockout och jag kommer att täppa till truten på en del nonsens-pratare. Vi är här för att försvara mitt VM och jag kommer att vinna!”