FIGHT WEEK: WLADIMIR KLITSCHKO VS ANTHONY JOSHUA

apr 25, 2017
boXning

 

Vad som kan vara Årets Fight i boxning är på väg mot sin fullbordan – det är på lördag denna vecka inför ett utsålt Wembley Stadium – 90.000 åskådare – som den största tungviktsfight klotet begåvats med på ett årtionde äger rum, då IBF-VM-kungen 27-årige Anthony Joshua (18-0/18 KO) tar sig an förre odiskutable världsmästaren (som förlorade till Tyson Fury, som nu avgått) 41-årige Wladimir Klitschko (64-4/53 KO) med förutom IBF-bältet det vakanta WBA-bältet och dito (mer kuriosa) det vakanta IBO-bältet på spel. Sista veckans uppladdning är inne. Herrarnas senast verbala jabbningar återges här:

Joshua: ”Han har själv sagt att han är gammal nog att vara min pappa, men det ska inte bli nån ursäkt för att besegra honom. Han boxar för sitt äreminne och vill ha sina titlar tillbaka, och det blir till en jättechans för mig .. jag kan ta honom, boxa honom över tolv ronder, jag fixar det, tro mig!”

Klitschko: ”All press är på hans sida, inte min. Jag behöver inte försvara några titlar, oroa mig för att förbli obesegrad. Jag ska ha roligt, njuta av atmosfären och min egen insats. Jag vill imponera på mig själv. Åstadkomma det jag vet jag kan göra!”