FIGHTLIFE 6: HÄRLIG BOXNINGSSHOW AV HÖGSTA KLASS! PEZHMAN RBO-CHAMP – SAMO SVENSK MÄSTARE!

mar 16, 2019
boXning

Pezhman ”Lejonet” Seifkhani (10-0/7 KO) kom in i ringen i Tegelbruket i Örebro med en antydan till småleende över läpparna, lugn och ytterst behärskad, koncentrerad till max inför den tuffaste uppgift han hittills ställts inför som professionell fighter, men uppenbarligen i ett närmast perfekt tajmat fighter-mood – och levererade sin absolut bästa insats hittills i karriären, hart när helt felfritt, och när ögonblicket gavs så enormt explosivt avgjort som bara göras kan! Mannen han stod inför i ringen i Örebro i kamp om RBO Heavyweight World Title må vara en åldrande brawler, men en intill fight obesegrad man som boxat på hög nivå, den regerande brasilianske mästaren Leandro ”Rosso” Rufino (nu 6-1-1/5 KO), en hårdslående, lurig man på drygt 100 kg – nota bene Pezhman kom in på dryga 109 kg – och med rutin från titelmatch-nivå tidigare, denna fight dock nu ’nedsatt’ till 8 ronders distans. Pezhman gjorde inte ett misstag, mötte Rufino i ringens mitt, de kände på varann ganska så tufft från start och den brasilianska tanksen räddes inte ta fighten till svensken, och båda hade hyggligt bra sekvenser men det var Pezhman som bäst behärskade skeendet och vann både första och andra, men just som man började ställa in sig på att detta kunde komma att bli en lång tuff natt, hittade Pezhman luckan!

 

Nästan precis en minut in på tredje träffade han bra, tvingade Leandro att gå i dubbelgard och backa upp, men då kom svensken med ruggiga swingar utifrån som träffade högt mot huvudet, och rammade sedan massivt genom garden och fällde den stora brassen rakt bakåt uppfångad av hörnpaddingen medan han rasade ner för den i golvet .. ringdomare Mikael Höök rusade in och räknade till ”8” medan Rufino tog sig upp, torkade handskarna och släppte loss dem igen, men iskallt koncentrerad kom Pezhman in för ”the kill” och rammade med båda händer på nytt och fällde brassen,

 

samtidigt som Höök kastade sig in och nästan halv-om-halvt medvetet fångade den fallande bjässen varvid både gick rakt i däck ..! Höök bröt matchen där omgående, på tiden 1:25 av ronden! Under ett fullständigt vanvettigt vrål från en publik som fick alla önskedrömmar uppfyllda studsade Pezhman upp på nedre repen i rygghörnan och värkte jätte-armarna upp i luften!

Pezhman Seifkhani kröntes därefter av supervisor Geyza Caryny och Olof J till RBO Heavyweight Champion och medan han hyllades som värst blev han intervjuad av kvällens utmärkte announcer Kave Kabinejad, och då krängde Pezhman av sig bältet och sa ”det här borde egentligen vara ditt, Kamran .. det är du som gjort allt möjligt!” Varpå Kamran, rörd till tårar hängde bältet över Pezhmans axel och svarade. ”Nej Champ, det är du som levererat, som aldrig förr! Det är ditt och ingen annans!”

Gott och väl en halvtimme efter att tävlingen avslutats fortsatte hyllningarna av den nye tungvikts-kungen, och det var en i sanning verkligt skarp insats och ett närmast perfekt avslut!

Sådana fick den bra nära tusen personer starka publiken se en hel del av i Tegelbruket denna kväll, i en av de bästa proffstävlingar som levererats på nivå, den klart bästa show promotor Kamran Kabinejad satt ihop, ett närmast prickfritt arrangemang, flöt på tid och utan longörer, och med en serie mycket bra matcher.

 

Kvällens andra huvudpunkt var en tung batalj om SM i cruiservikt, och det blev en hejdundrande ’holmgång’ av vassaste märke, en ruggig fight ”in i kaklet” av två verkliga kämpar som gav allt – och lite till – i en ursinnig strid om titeln. Marcus Alberts (6-5/2 KO), en ”Working Class Hero” av tvättäkta mått och dito Hammarbyare av samma rang, satte ihop en första rond som det är den bästa han gjort i karriären, höll Samo Jangirov (4-1-1/1 KO) på avstånd och vann den ronden helt klart, men i andra kom ”Sock it to´em” Samo i en allt vassare attack utifrån och tätt  inpå, och nu tappade Marcus kontrollen och det blev allt tajtare och hårdare, och även om Alberts hade en riktigt tuff sekvens i tredje tog Jangirov hem både andra och tredje, men så kom Alberts tillbaka med en mycket bra fjärde rond, där han skakade katrineholmaren ordentligt och tog den hos samtliga domare; femte ronden blev strid på kniven och bra nära en oavgjord rond, där båda grävde djupt i en ursinnig styrkemätning, varpå sista ronden blev avgörande, och den stod och vägde en minut in på omgången, men sen tog Samo klart över, träffade med flera långa swingar som kastade stockholmaren bakåt och avslutade ursinnigt starkt, även om Marcus försökte svara med allt han hade kvar sista tio, men den ronden var Jangirovs.

 

Ringdomare Åke Johansson skötte ringen föredömligt och lät de två göra upp. Domslutet blev ett enhälligt 3-0 (58-56 x 2, 59-56) till Samo Jangirov, som därefter kröntes till Svensk Professionell Mästare i cruiservikt. Det var en ’sjutusan’ till fight! Alberts är en färgstark friskus och Jangirov en ruggig best. Det är nästan bäddat för en framtida retur, men för nu bör Marcus först ladda om på lite lägre nivå, medan Samo sannolikt har nästa jobb inbokat i Norge i maj månad.

Patricia Berghult (12-0/3 KO) gjorde en utmärkt boxningsinsats, där den regerande RBO-drottningen styrde fighten mot tappra men hela vägen underlägsna Mari Tatunashvili (4-9-2/3 KO) från start till mål, boxar med en klar pondus och mycket skickligt, tar nästan inte emot något, och hade nu georgiskan ’på gaffeln’ några gånger, men hon red ut det till ett dock stort poängnederlag (60-54 x 3);

och i ytterligare en 6-rondare kom suveräne lätte tungviktaren (fast just den här fighten gick på 82 kg) Marko Calic ((9-0/5 KO) upp mot mångsysslande – MMA, karate, brasiliansk jiu jitsu & ibland proffsboxare – Clebson Tubarao (3-1-1/2 KO) och levererade en härlig fight, där de läste av varann i första ronden, och framförallt Calic kom underfund med brassens udda stil och south paw-ställning, och efter två minuter lurade han honom utmed repen och klippte honom urstyvt med högern så att han stöp rakt i backen .. han raglade upp tämligen vimmelkantig och ringdomare Mikael Höök bröt korrekt rakt av, TKO 2, tid 2:15. Otroligt snyggt avslut. Kliniskt!

Hemmafavoriter hade det dock ingalunda bäddat för enkla resor, och två föll stort. Örebrobaserade ”Afghanska Lejonet”, bosatt merendels i England, Israrullah Yaqobzai (5-1/1 KO) mötte en riktig hårding i albanske Italien-baserade Denis Nurja (4-0), som överraskande klippte in en vänsterkrok som sänkte Isra i första ronden, och den smällen satt i bra länge, även om han tappert försökte ta kommando med att forcera men fick ta emot mycket på vägen om tappade även andra, gjorde tredje jämn, men där sprack vänster ögonbryn och skapade mer oreda, och sen kom han under även i fjärde, förlorade klart! (36-39 x 2, 35-40)

 

Och för comebackande Yaffet Amaniel (nu 3-2/1 KO) gick det än värre i dennes kamp mot utmärkt vasse greken Panagiotis Matsagkos (4-1/1 KO), som tog kommandot redan i första, men efter Yaffet gjort en klart bättre andra rond tycktes saker och ting på plats, bortsett från att greken drämde in en bra vänsterkrok och plötsligt fällde svensken tungt efter en dryg minut av tredje .. ringdomare Åke Johansson gav honom flera extra sekunder efter ”8” räkning men det hjälpte inte, han kom snabbt i nytt bryderi, träffades på nytt och satte sig ner och när han ostadig kom på benen bröt Åke, tämligen rätt .. TKO 3, tid 2:12.

 

Kvällen hade dock inletts, i proffsprogrammet – det föregicks av halvdussinet amatörfighter av god klass – med en snygg och säker seger av Emil Petersson (2-0) över slovaken Henrich Herak (2-5/1 KO) som rätt mycket var skott på ett mål, men disciplinerat och bra genomjobbat av Emil (south paw) som solklart tog sin andra proffs-seger (40-36 x 3). Gediget.