FLERA TITELFIGHTER I HELGEN: BETERBIEV-DEINES, ORTIZ-HOOKER, OKOLIE-GLOWACKI..

mar 18, 2021
boXning


Om än inte den riktigt stora VM-helgen under uppsegling så är det ändå en mycket gedigen sådan på ingång, med en rad titelmatcher att följa. Största kampen är måhända WBC/IBF-VM i lätt tungvikt i Khodynka Isstadion i Moskva i Ryssland mellan försvarande dubbel-champ Artur Beterbiev (15-0/15 KO) och hans utsedda utmanare Adam Deines (19-1-1/10 KO) från Tyskland, men med rötter i Ryssland, nu på lördag natt. Det är Beterbievs första försvar av de dubbla bältena men redan hans fjärde försvar av IBF; Deines har hållit WBC/Silver-titeln men är sakligt sett ny på den här nivån, och ses som klar ’underdog’. Det är en Top Rank/ESPN-promotion i samarbete med PPC Moskva.

I Dickies Arena i Fort Worth, Texas är det en mycket tuff welterviktsfight på lördagskvällen mellan starkt marscherande nya stjärnan Vergil Ortiz Jr (16-0/16 KO) och förre VM-kungen i lätt welter Maurice ”Mighty Mo” Hooker (27-1-3/18 KO) – en ’homecoming’ för båda Texas-boxarna – om WBO:s Internationella titel, i en Golden Boy Promotion. Det är Ortiz hitills tuffaste test; Hooker höll WBO-VM tills han förlorade mot Jose Carlos Ramirez i juli 2019. Främsta förmatch på galan är förvarade WBA-VM-drottningen i minimumvikt (47,6 kg) mexikanskan Anabel Ortiz (31-3/4 KO) som här sätter sin titel på spel nu för 13:e gången – hon vann bältet mot Etsuko Tada i Tokyo, Japan i juli 2013 och har inte rubbats sedan dess – mot Seneisa Estrada (19-0/8 KO) från Los Angeles, Kalifornien.

Och i SSE Arena i Wembley, London, England i Matchroom/DAZN stora show på lördagskvällen, möts obesegrade Lawrence Okolie (15-0/12 KO) och förre VM-kungen Krzysztof Glowacki (31-2/19 KO) om vakanta WBO-VM-bältet i cruiservikt i vad som spås bli en häftig fight. Okolie har under vägs vunnit Brittiska & Samväldestitlarna samt senast WBO/int-titeln. Glowacki höll WBO-VM 2015-16 och dess interim-titel upp tills han stoppades av Mairis Briedis i WBSS-turneringen 2019 – detta är hans comeback efter det nederlaget.