FLODIN OCH WADELL BOXAR FÖRMATCHER I SUNDVALL

mar 22, 2018
boXning

Oliver Flodin (2-0) möter tjecken Daniel Pilc (3-2-1/1 KO) i sin första 6-rondare i mellanvikt på förmatch-cardet i Sundsvall den 21/4, där Otto Wallin och Adrian Granat drabbar samman om EU-titeln i tungvikt.
22-åringen från Jönköping har haft två krävande första uppgifter som proffs, tuffa segrar över Richard Hegyi och Pavel Hryshkavets, en tredje start, tänkt i Tyskland, har skjutits på framtiden, och nu ställs han åter mot en man med positiv record.
”Jag ser verkligen fram emot Sundsvall”, säger Flodin, ”för jag kommer nu från en förlängd semester och en stark träningsperiod, med tre sparringläger och olika träningspartners, tuffa läger i Göteborg, och jag kommer att ha mer än 100 sparringronder bakom mig vid matchdags. Jag har inte sett mycket av Pilc men han har ett hyggligt record och kommer säkert ge mig en tuff fight, men det är ingen mening med lätta motståndare, det ska vara tufft. Mina tränare och jag kommer att ha analyserat honom så mycket vi kan tills fightime i Sundsvall.”

Timrås Rocco Wadell (4-0/2 KO) kommer att gå en 4-rondare i Sundsvall mot bulgaren Antonio Petrov (4-5) i supermellanvikt, och säger sig glädjas över att vara tillbaka i ringen igen och att få göra det på ’hemmaplan’ i Sundsvall.
”Jag ser verkligen fram emot att få boxa i Sundsvall igen”, säger Wadell, som förra gången här tog en god poängseger över Petr Chmelik, i sin andra proffsstart, i april förra året, ”det är alltid speciellt att boxas på hemmaplan. Det kom gott om folk som såg mig senast, och jag tror det blir ännu fler den här gången. Och jag kommer göra en starkare match än sist. Jag har aldrig nånsin varit bättre tränad än jag är nu, eller arbetat hårdare än jag gjort senaste månaderna, och nu är jag skadefri och har kunnat hålla fokus som aldrig förr. Det kommer att bli en riktigt bra fight den 21 april, och jag kommer vara i mitt livs form..!”

Förmatcherna växer nu fram på den stora galan i Sundsvall, där givetvis huvudnumret är den mäktiga EU-titelfighten i tungvikt mellan Otto Wallin och Adrian Granat, men där ytterligare två titelfighter toppar programmet, dels matchen om vakanta IBO-VM-titeln i super welter/lätt mellanvikt med Mikaela Laurén vs Verena Kaiser och dels IBF/Baltic-titeln med Sven Fornling i försvar mot Karel Horejsek. Ytterligare matcher tillkommer.