FLOYD MAYWEATHER I COME BACK ..?

sep 20, 2018
boXning

Fenomenet Floyd Mayweather kan inte undvara de feta rubrikerna, och i veckan har han återvänt med upprepade anspelningar på en tänkt/förestående come back. Den otroliga penningmagneten Mayweather, lämpligt nog ’nicknamed’ ”Money”, som ju står på en record på 50-0 har ju inte varit i en tävlingsring sedan sedan det ekonomiska trolleri-numret mot Conor McGregor – en struntmatch i sig men med de näst största ppv-intäkterna i historien – i augusti 2017, men vida större än behovet av nya pengar – han har så det räcker många gånger om – är sannolikt behovet av att synas i nyheter och motivering har ju nu uppstått i och med att han förlorat rekordet över obesegrad längst som Champion till den regerande WBC-VM-kungen i stråvikt Wanheng Menayothin (Chayaphon Moonsri) som ju nu står på 51-0.

I förra helgen sprang Floyd på Manny Pacquiao vid en musikkonsert, och de två började omedelbart utmana varann. ”Nu är det jag som har ett VM-bälte och inte du”, sa Manny till den ’pensionerade’ Floyd, som omedelbart replikerade ”då kommer jag tillbaka, och utmanar dig och tar din titel, och så gör vi nya rekordpengar på en gång!” – deras möte 2015 är ju historiens penningstarkaste –  .. och detta ledde till att under de följande dagarna växte ryktet om ”Money” Mayweathers comeback, säkerligen understött av han själv. Mannen tränar ju kontinuerligt som om han skulle kunna återvända vid ’behov’, trots nu fyllda 41 år.

Men igår kväll kom han ut med en precisering och korrigering – han skall göra comeback, men inte enbart för Pacquiao utan för två fighter! En första ’uppmjukning’ på nyårsafton i Tokyo mot en ännu inte namngiven fighter, möjligen till och med ännu en MMA-fighter som prövar boxning (alltså ett nytt jippo) för att sedan framåt våren eller så gå mot ”PacMan” och det stora avgörandet ..!

Jeeez …