FLOYDS ANALYS EFTER FIGHT; YAMANAKA ERÖVRADE VM

aug 28, 2017
boXning


Floyd Mayweather analyserade sin match mot Conor McGregor på söndagen, men gick inte direkt in på att den föga levde upp till de enormt upphaussade förväntningarna. Det blev ju en relativt försumbar fight av allt ståhej och en medioker match i sig. Det bekom inte superstjärnan, som ju trots allt levererade en TKO, sin första förtida stopp sedan han slog ut Victor Ortiz 2011.
Mayweather: ”Jag visste att han /McGregor/ skulle bli besvärlig redan från start, men före jag gick in talade jag med min far och lade planen att låta honom slå av sig bästa krutet i början, ta vår tid och sen sätta en del hårda skott i kroppen och köra slut på honom ned tiden. Han klarade sig lite längre än jag tänkt men jag höll mig till min fight plan.”
”Han /McGregor/ var stark. Jag har ju varit borta några år. Jag är inte längre samma Floyd Mayweather som jag var för 21 år sedan. /när han började/ Jag är inte ens samma Floyd Mayweather som jag var för två år sedan. Genom att gå rakt fram mot honom så skulle jag bli tvungen att ta några slag. Jag skulle kunnat kontra hela vägen och boxat och låtit det bli lite tråkigt, men jag ville inte det.”
”Nu ser jag fram emot att bli en boxningstränare. Min far är en otrolig tränare, han har lärt mig sporten från början och allt han lärt mig kommer jag ihåg. Nu vill jag lära andra boxare att bli en superstar både i och utanför ringen. Det kräver mycket arbete, och att du omger dig med rätt team för att nå dit.”


På söndagen var det mer VM-boxning, nämligen i Ashikita, Kumamoto, Japan där snabbfotade Ryuya Yamanaka (15-2/4 KO) erövrade WBO:s VM-titel i stråvikt genom att poängbesegra försvarande champ Tatsuya Fukuhara (19-5-6/7 KO) över distansen. Yamanaka boxade med raka slag och undvek skickligt Fukuharas attacker och avgick till sist med en knapp men klar enhällig seger (116-112, 115-113 x 2). Vid denna tävling tillkännagav femfaldige tidigare mästaren Katsunari Takayama (efter 39 proffsmatcher: 31-8/12 KO) att det nu var färdigboxat .. ja, det vill säga som proffs. ”Jag har en sak kvar att göra: nu vill jag avsluta med ett OS-guld!”