Fonfara skrällde mot Chavez; Matthysse och Provodnikov i krig; Crawford imponerade

apr 21, 2015
admin

Nyhetsbild_282_Fonfara_-_ChavezI en intensiv boxningshelg brakade det loss på flera håll i framförallt väst: Julio Cesar Chavez Jr (48-2-1/32 KO) kom tillbaka till ringen för ett maffigt möte, i lätt tungvikt denna gång, mot förre VM-utmanaren Andrzej Fonfara (27-3/16 KO). Den förre VM-kungen i mellanvikt och odödlige Julio Cesar Chavez son har haft svårt att åter övertyga, efter sitt nederlag mot Sergio Martinez om VM ’12, med bara en match om året och båda segrar över samme man Brian Vera i supermellan – nu tog han steget upp i nästa viktklass och det mot den man som gav Adonis Stevenson en god match om VM i fjol. Matchen ägde rum i StubHub Center i Carson, Kalifornien på lördagsnatten och gällde WBC:s internationella titel. Den blev en chock för alla som trott detta skulle bli Chavez comeback till ”big time”. Fonfara tog kommandot från start och kunde med sin längd och räckvidd dominera ”JC Jr” och slog ner honom i 8:e ronden och tvingade fram en TKO efter just avslutad 9:e rond. En skrällseger till den Chicago-baserade polacken, som efteråt frankt deklarerade:”nu vill jag ha Stevenson igen .. nu är jag redo för honom!”

 

Nyhetsbild_283_Matthysse_-_ProvonikovI Turning Stone Resort Casino i Verona, New York möttes ex-mästarna Lucas Matthysse (WBC interim ’12-13 /rec: 37-3/34 KO) och Ruslan Provodnikov (WBO ’13-14 /rec: 24-4/17 KO) i en kvalmatch över 12 ronder på lördagen, som kom att bli något av detta års hittills tuffaste uppgör. Den skickligare boxaren Matthysse tog en tidig ledning i denna böljande match, där de båda byttes om att ha kommandot. Det blev en ruggig styrkemätning, där ”Siberian Rocky” kom starkt i mitten-partiet, båda ådrog sig cuts och blödde emellanåt redigt men kom tillbaka för mer av samma sort. Argentinarens skicklighet blev i det långa loppet det knappt men korrekt avgörande inslaget i denna thriller, som höll publiken på tå in till sista gonggongslaget. Matthysse fick segern med 115-113 x 2, 114-114..!

 

Nyhetsbild_281_Crawford_-_DulormeTidigare på lördagen, i College Park Center, UoT, Arlington, Texas gjorde WBO-VM-kungen i lättvikt Terence ”Bud” Crawford (26-0/18 KO) sin absoluta entré i lätt weltervikt – han har nu gett upp lättviktstiteln – då han suveränt skickligt tog ut andre-rankade Thomas Dulorme (22-2/12 KO) om WBO:s vakanta VM-titel i den övre viktklassen. Crawford boxades försiktigt och beräknande i de första fem ronderna, med kontroll utan att kunna dominera, men slog så ner Dulorme med en tung höger i sjätte och krossade honom därefter med ytterligare två nedslagningar och stopp, TKO 6. Imponerande!  Han kommer säkerligen bli lika betydande på 63,5 kg som han varit i lättvikt.