FÖRHANDLING OM PETERLE EM-FÖRSVAR VS BERGHULT

jun 16, 2023
boXning

EBU öppnade igår i Rom inkomna anbud för matchen om EM-titeln mellan mästare Priscilla Peterle och officiell utmanare Patricia Berghult i super welter/lätt mellanvikt. Ett enda anbud var inlämnat i tid, från franska arrangörerna Club Dunqerque Ring, och det blev därför antaget som det löd, varmed de får iscensätta denna EM-match för den blygsamma kostnaden av 6.800 euro i gager till EM-boxarna, fördelade enligt principen 60-40 % på mästare och utmanare, dvs en summa av 2.750 euro till Berghult. Plats och datum för kampen att meddelas senare. 

Detta beslut och besked kom som en direkt överraskning för Berghults promotor/manager Kamran Kabinejad, som helt missat att budgivning förelåg på kampen, utsatt till gårdagens datum. Han har väntat på en förhandling med CDR, en normal kontakt för att göra upp om villkor och avtal om match, men fransmännen har därvid helt förbigått kontakt med Kabinejad/Fight Life – fullt möjligt för att man är måttligt intresserade av ett svårt försvar mot Berghult – och istället lämnat ett minimalt anbud direkt till EBU, som svenskarna näppeligen är intresserade av att anta. Där hjälptes nu situationen av att Kabinejad/Fight Life helt missade att komma in med ett eget anbud, där man för en relativt sett låg penningsumma kunde bjudit över det franska anbudet. 

– Det är otänkbart att vi accepterar dessa ekonomiska villkor, säger idag Kamran Kabinejad. Vi kan inte ha Patricia boxa för såna småpengar, på bortaplan, för nästan ingen vinst alls. Det här är menat för att bli av med matchen. Och så kanske det blir. Men jag får bjuda på en förhandling med dem .. ta kontakt och diskutera ett vettigare upplägg. Det är det enda som kan rädda matchens existens. 

Det är nu den situation som uppkommit. Ur en mycket luddig hantering för avtal om detta tänkta arrangemang.