FÖRLUST FÖR TAMIM; STORSEGER FÖR MUNGUIA

jan 28, 2024
boXning
Nej, det gick inte alls för förre SM-kungen Awadh Tamim (nu 16-9/11 KO), när han gav sig på den ryske jätten Mourad ”Vita Vargen” Aliev (10-0/7 KO) på lördagskvällen i tyska Motorworld i Köln. De möttes på en stor show, som förmatch till Ermal Hadribeaj (18-0-1) och Bohdan Shtonda (8-1), WBC/International i super welter (som slutade poäng 10), i en match utsatt till 8 ronder. Den 202 cm långe och 117 kg tunge Aliev blev för mycket för Tanzania-svensken och våran ”Big Brother” tog räkning i tredje ronden varpå matchen bröts av domaren; det blev förlust på TKO 3. Men det startade rätt bra för den 109 kg tunge Awadh, som boxade rätt skickligt i de två första ronderna och  höll sig undan Jättens släggor och fick själv gjort en del, men i tredje fångades han in av den ganska burdust boxande Aliev och träffades hårt av ett slag i nacktrakten .. i ett kort moment stannade allt, medan domaren beslöt gå in för att räkna, men där klippte den ”Vita Vargen” till svensken med full kraft, varpå bra nära palaver uppstod! I det besvärande beslutet att diska Aliev eller döma ut Tamim, valde domaren det senare.. och svenskarna fick åka hem med förlust i bagaget. Sekond Harry Jansson och Tamim kom dock hem all right, och Awadh är helt okej efter drabbningen. Nu blir det en kortare vila, och sen får man utvärdera hur man fortsätter. ”Big Brother” skulle behöva några lättare matcher nu, närmaste tiden. 
Bjässen från Bandhagen, Stockholm, en synnerligen trevlig man och boxare, fyller för övrigt 40 år i morgon, den 29/1. Grattis Champ – ta det lugnt!  
Lördagsnattens stora boxningar ägde dock rum långt från Köln och Europa, nämligen i Footprint Center i Phoenix, Arizona, USA där Golden Boy Promotions (Oscar De la Hoya) i samarbete med Matchroom (Eddie Hearn) och DAZN ställde till med en stormatch i supermellanvikt, i princip ett VM-kval (WBC/Silver bältet), mellan förre – obesegrade – VM-kungen i lätt mellanvikt Jaime Munguia (nu 43-0/34 KO) och förre dubble VM-utmanaren John ”Gorilla” Ryder (32-7/18 KO). 
I en häftig uppvisning i kraft och slagkombinationer ihop med kyla och superb boxning krossade under vägs Munguia britten, slog ner honom i andra, fjärde och två gånger i nionde ronden varefter handduken kom inseglande..! Det var dock däremellan en tuff sluggning från Ryders sida, men till slut blev det till ett lysande bevis på Jaime Munguias förmåga. Nu kliver han upp som nästa logiska motståndare till sin landsman, boxningsbranschens största namn idag, Saul ”Canelo” Alvarez om VM i supermellanvikt.
Världens bästa minsta boxare, WBO:s VM-kung i minimumvikt (47,6 kg), Oscar Collazo (9-0/7 KO) visade upp sin helt ruggiga arsenal, då han i ett försvar av sin titel mot Reyneris Gutierrez (10-2/2 KO) på ett imponerande vis slog ut sin utmanare, vann på KO 3! Den lille mannen från Puerto Rico är ett ”dynamitpaket”, och nu vid 27 års ålder på väg mot något stort!