FORNLING & BÖSEL INVÄGDA UNDER LÄTT TUMULT ..

nov 15, 2019
boXning


Det hettade till under fredagseftermiddagens invägning i Halle an der Saale, då IBO-VM-kungen Sven Fornling och Europamästaren Dominic Bösel vägde in inför deras uppgörelse i morgon natt i Halle Arena om IBO-VM-titeln och WBA/interim-VM i lätt tungvikt. Båda herrarna vägde in all right under 
övervakning av de två superviserna – båda klarade vikten med flera hg till godo (viktgräns 79,4 kg), då Bösel vägde in på 79,2 kg och Sven på 79,04 kg. Efteråt gick de till center-stage för den sedvanliga ”staredown” och gick då upp panna mot panna, där de stod och tryckte mot varann, varvid Dominic sade något tyket varpå Sven måtte en skalle mot honom, som dock tysken gled undan.. Ingen skada skedd men omedelbart ingripande av bamsevakter som separerade de två, varpå Bösel med ett flin konstaterade för omgivningen att han rubbat svenskens humör. Sven förklarade efteråt att ”han tryckte på så mycket att jag var tvungen att markera” ..! Med lugnet återställt ställde sedan de två huvudpersonerna upp sida vid sida för fotografering.

I morgon natt vid pass 22.30 smäller det på riktigt. Matchen kan följas över Sportbladet+ TV, med sändnings-start kl 22.