FORNLING FÖRSVARAR IBF BALTIC MOT HOREJSEK 21/4

mar 19, 2018
boXning

Sven Fornling (13-1/7 KO) försvarar sin IBF/Baltic-titel i lätt tungvikt den 21 april i Sundsvall mot tuffe tjecken Karel Horejsek (12-8-3/10 KO) som semi till huvudkampen Otto Wallin vs Adrian Granat om EU:s tungviktstitel.
Fornling erövrade ju IBF/Baltic-titeln på hemmaplan i Malmö i mars förra året, då han slog då obesegrade Arijan Sherifi och har sedan dess försvarat bältet en gång, på bortaplan i Köpenhamn mot danske Jeppe Morell, i januari. 29-åringen är glad över hemmahörna i mötet mot Horejsek i Gärdehov, och är redan redo att köra:

”Jag känner mig ivrig att få komma in i ringen igen, och att detta ska få ske på ett av de största inhemska arrangemang som gjorts eggar mig ytterligare! Min motståndare Karel Horejsek är en hårding och jag studerade noga hans fight nyligen mot topp-utmanaren Rocky Fielding, och han satte verkligen press på britten och förlorade visserligen, men knappt – mot en så pass högt rankad man. Sen dess har han vunnit en enkel fight på KO, och han ser verkligt bra tränad ut och verkar mycket stark, så jag förväntar mig ett ’krig’ i ringen! Han kommer komma mot mig och försöka komma in på närkamp och byta slag, men jag ska hålla honom ifrån mig och kontrollera fighten utifrån .. men skulle det ändå bli närkamp, så kommer han att få en lektion – jag kan slå hårt nära inpå också!”
Fornling tillägger: ”Jag vet mycket väl att jag måste fokusera på en fight i taget, och jag kan verkligen inte se förbi Horejsek, men jag skulle senare i sommar vilja ha en verkligt stor fight, jag är mer än redo för att gå mot toppen. Men just nu är allt fokus på tjecken – jag äter, sover och lever för den 21 april ..!”

Fornling vs Horejsek om IBF/Baltic är den tredje titelmatchen på cardet i Gärdehov, där Mikaela Laurén vs Verena Kaiser om IBO World Super welter/lätta mellanviktstiteln är den andra, och det stora huvudnumret mellan Otto Wallin och Adrian Granat om EU-titeln i tungvikt är den första.