FORNLING FORTSÄTTER KARRIÄREN

jan 23, 2020
boXning

 

Den i november detroniserade IBO-världsmästaren i lätt tungvikt Sven Fornling släppte igår nyheten via TV4-sporten att han kommer fortsätta sin karriär som proffsboxare. I intervjun, under ett träningspass i gymet i Malmö, säger han att avsikten är att komma tillbaka på den lägre viktklassen supermellanvikt (och således kapa ytterligare dryga tre kg på sin tidigare matchvikt).
För SVT sport vidareutvecklade han sedan sina tankar om comebacken och beslutet att fortsätta, efter nu gjorda ytterligare läkarundersökningar och ’klartecken’, som han uttrycker saken.
Sven: ”Det finns ingen ökad risk för mig om jag fortsätter. Det här är ett beslut som vuxit fram efter att ha pratat med familjen. Hade min fru velat att jag skulle sluta hade jag gjort det, men vi tog nu beslutet tillsammans. Jag känner mig sugen och har mer att ge i den här branschen. Nu kör vi!”

Planen uppges vara en match före sommaren, sedan en match på EM-nivå i höst ..”och då kan jag nog gå en VM-fajt igen i slutet av 2020 eller i början av 2021”, men han har ännu inte sparrat efter skadan han fick i VM-kampen mot Dominic Bösel den 16/11 förra året. Han ådrog sig då en liten blödning i en hjärnhinna. ”Den är helt borta, det finns inga spår kvar. Det slutade blöda väldigt snabbt, så det blev inga stora följder .. alla uppföljningar har sett bra ut.” Men han säger sig inte starta sparringträning förrän det finns en match inbokad.
Sven Fornling jobbar på tysk proffslicens, och det är där beslutet om förnyad licens och ”fit for fight” tas. Här hemma i Sverige skulle sannolikt inställningen vara negativ till omstart.