FORNLING KVAR PÅ SJUKHUS EFTER VM-KAMPEN

nov 17, 2019
boXning


Sven Fornling lämnade VM-ringen i Halle på lördagsnatten för egen maskin men något ostadig och ville inte prata med media efteråt. Efter undersökning i omklädningsrummet beslöt man sig för transport till sjukhus. Då gick Sven själv lugnt och stadigt ut till ambulansen. På sjukhuset gjordes under natten och sedan idag på söndagen två magnetröntgen av skallen men ingen hjärnblödning var att upptäcka. Så läget ses nu som under god kontroll, men för säkerhets skull hålls han kvar ytterligare ett dygn för observation.

Det var en mycket hård match och Sven Fornlings högst krävande och och kraftödande boxning dränerade honom på all ork, varför han i den nu avslutande elfte ronden gick bra nära tom på kraft. Själv lär han ha sagt i en kort intervjumening till SVT att han befarade ha fått en hjärnblödning. Och den nyheten spreds sedan som en löpeld. Hans agerande manager Christoffer Cederblad gick ut via TT kort tid senare och lät då meddela att ”testerna gett olika resultat, det mesta till det bättre” .. och att det nu stod klart att det inte handlade om en hjärnblödning, men att det är en typ av skada han inte vill gå in på.

I övrigt rapporteras Sven vara vid god vigör men givet ledsen och besviken över att inte kunnat genomföra den typ av match han hade velat. Han förväntas dock få lämna sjukhuset under måndagen för hemresa till Malmö, och då kan vi förhoppningsvis få en klarare bild av vad läget de facto är.

Och hur avgörande det skedda är för Sven Fornlings framtid, och en eventuell fortsatt karriär. Hans promotor Erol Ceylan har uttryckt sin åsikt att man skall tänka över en fortsättning, men att det blir en givetvis senare fråga. Sven lär själv komma med de svaren inom kort.