FORNLING VANN – TABAGHUA TAPPADE ..

apr 26, 2016
boXning

Sven Fornling face

Förutom hela det gäng som var med i Hovet i Stockholm var ytterligare två svenskar i elden under helgen.

Det var dels Karlo Tabaghua (nu 18-10-0-1NC/13 KO) som tog sig an obesegrade Khusein Baysangurov (7-0/5 KO) på den senares hemmaplan i Sportpalatset i Kiev, Ukraina, och det gick inte vidare bra. Han träffades tungt i andra ronden, tog räkning och hann inte upp i tid, räknades ut på 1:58 av ronden. Jättelöftet Baysangurov går vidare obesegrad.

Huvudmatchen gick i fjädervikt om WBO Europes titel mellan Oleg Malynovskyi (18-0/5 KO) och Ruslan Berchyk (13-6/6 KO) med den förre som segrare på poäng efter 10 ronder. Ringdomare var svenske Mikael Höök.

 

Och det var dels Malmös Sven Fornling (nu 10-0/6 KO) som gick huvudmatchen vid en mindre gala i EC:s sportkomplex i Heidenkampsweg i Hamburg där han mötte numera journeymannen Leo Tchoula (9-15/8 KO) – en gång i tiden en fruktad man i ringen men med rätt miserabelt record på slutet – och Sven sparade inte krutet utan avgjorde direkt; han hade Tchoula under svår press i hela öppningsronden på väg att stoppas och med nöd tog sig tysk-afrikanen till rondvila – och där gav han upp i pausen, rent tekniskt vid nästa gonggong, således TKO 2. Sven har nu anslutit sig till EC promotion i Tyskland, dvs samma boxningsstall som redan har Adrian Granat.