FORNLING VS SHERIFI OM IBF BALTIC TITEL

mar 02, 2017
boXning

IMG_2661Det drar ihop sig så smått till den stora ECB-proffsgalan i Baltiska Hallen i Malmö .. med nu blott dryga fjorton dagar kvar till fight-time. Den stora tungviktsdrabbningen mellan Adrian Granat och Alexander Dimitrenko om IBF International Heavyweight title – den självklara huvudfighten – till trots, så är detta inte enda titelfight på programmet.
IMG_2662Sven Fornling (11-1/6 KO) vs Arijan Sherifi (13-0/7 KO) har nu fullt ut sanktionerats av IBF som en titelfight gällande deras ’Baltic Title’, vars vakanta bälte i lätt tungvikt nu står på spel här. Tysklands-baserade Sherifi, han är född i Kosovo men bor sedan länge i Berlin och har gjort hela karriären i Tyskland, är obesegrad över tretton proffsmatcher och har på rekord-listan några fina skalper i vid tillfället obesegrade LeeAnthony Spitzka, Zoltan Papp och goda testboxarna Paata Aduashvili och Attila Palko mfl – han är 28 år på jakt efter sitt första betydande bälte. Men den svenska proffsmästaren i klassen räds ingalunda motståndet; han ser fram emot Sherifi i Baltiska Hallen den 18/3.
Fornling: ”Jag är fokuserad och jag är tuff och i form. Sherifi kommer att få det hett om öronen från första ronden. Det gäller tio ronder och det betyder tio ronders sluggfest. Jag vet att jag kommer att gå segrande ur bataljen .. och Baltiska hallen kommer att koka!” Och lägger till: ”Efter den här fighten kommer inte Skoglund att kunna ducka för mig mera. Jag möter honom i Nyköping eller Malmö eller på neutral mark i Stockholm!”