FORNLINGS VM-FIGHT UPPSKJUTEN

sep 04, 2018
boXning

Med tio dagar kvar till Sven Fornlings livs fight i boxningsringen, om IBO-VM i lätt tungvikt mot mästaren Karo Murat i Lübeck den 15/9, råkade idag skåningen ut för den sorgliga jobs-posten att matchen är inställd på grund av skada i träningen för Murat. Han sägs ha fått ett ’cut’ under sparring, och matchen måste nu skjutas upp på ännu obestämd tid. Enligt kontraktet, uppger Fornling, ska det i så fall nu ske i december.

Fornling berättar för Sydsvenskan idag: ”Det är ett mentalt påfrestande besked, jag har levt som ett djur i tio veckor för att förbereda mig, knappt träffat familj och vänner och offrat väldigt mycket.”

Nu hoppas Sven att han skall få en match ändå – om tävlingen går på plats och tid i en vanlig 10-rondare och om inte annat i närtid. ”Jag behöver få utlopp på allt jag byggt upp och sen kunna ladda om”, säger han. Och antyder att han är osäker på om Murats skada är faktisk. ”Jag misstänker nästan det kan vara nåt annat. Han är ett riktigt proffs med över trettio proffsmatcher. Det håller inte.”