FRAMPTON VANN THRILLER! TETE SLOG REKORD-KO! ANCAJAS FÖR STARK FÖR CONLAN …

nov 19, 2017
boXning


Den stora VM-galan med Carl ”The Jackal” Framptons comeback på topp i SSE Arena i Belfast, Nord-Irland på lördagsnatten blev en spännande affär med flera oväntade upplösningar. Huvudpersonen Carl Frampton (24-1/14 KO) levererade en stark seger i sin comeback mot råtuffe mexikanen Horacio ”El Violento” Garcia (33-4-1/24 KO) – en icke-topprankad men oj så skarp fighter – i en 10-ronders ’fjäderviktsmatch’ (med avtalad övervikt/Garcia var solklar lättviktare i matchen). ”The Jackal” startade superbt, boxade ut Garcia som om tio månaders bortavaro betydde inget, men från några tuffa dueller i fjärde ronden utvecklade det sig till en verklig ge-och-ta fight med massor av action och en allt tuffare kamp. Frampton fick en nedslagning mot sig i sjunde, då han i själva verket snubblade bakåt men samtidigt blev träffad, och det gjorde saker och ting än mer spännande. När ’krutöken’ lagt sig utropades dock Carl till en hyggligt klar segrare (98-93, 97-93, 96-93) och siktar nu mot världstoppen på vårkanten. Hans nya promotor Frank Warren lovade honom en VM-kamp i mars/april i ringen i Belfast. Canelo Alvarez, som var på plats i Belfast för att supporta sin kompis Garcia, kom upp i ringen efteråt.

I den första av de två VM-matcherna i SSE satte WBO-VM-kungen i bantamvikt, Syd-Afrikas Zolani Tete (26-3/21 KO) ett svårslaget världsrekord, då han slog ut sin utmanare och landsman Siboniso Gonya (11-2/5 KO) med matchens första och enda slag, en vid men stenhård högerkrok genom Gonyas gard och fällde honom rak lång..! Ringdomare Phil Edwards bröt räkningen och dömde KO – på tiden 11 sekunder! Det är världshistoriens snabbaste VM-match!
I den andra VM-fighten, om IBF-VM i super flyweight/lätt bantamvikt, försökte tuffe hemmasonen Jamie Conlan (nu 19-1/11 KO) att erövra bältet mot försvarande mästare, den suveräne filippinern Jerwin Ancajas (28-1-1/19 KO) men fick en urusel start och tvangs till räkning i första ronden, till synes på ett knä-problem .. försökte kämpa sig in i kampen men tog ’stygga’ kroppsslag och kom i starkt underläge, fick ett djupt cut över vänster öga, tog räkning i tredje och fjärde ronderna, kom tillbaka något i femte, men säckade under press i sjätte och ringdomare Steve Gray bröt 52 sekunder in på ronden, TKO 6. Det var ett tappert men fruktlöst försök mot en mycket bra Champ. Cirka tio tusen åskådare bevittnade evenemanget.