FRÅN HELGEN & IDAG: BUDLER, CHAVEZ .. YAMANAKA!

sep 22, 2015
admin

yamanaka-morenoVi är skyldig er en rapport från helgen – utöver den stora showen i Nyköping – och främst därvidlag resultatet av VM-fighten mellan Hekkie Budler och utmanaren Simphiwe Koncho om WBA/IBO-VM i stråvikt i Emperors Palace i Gauteng i Syd-Afrika i lördags. Det blev en riktigt tuff fight som gick tiden ut under massivt jubel från en entusiastisk publik, som fick se en liten thriller. Budler fick ett cut över vänster öga tidigt i matchen och pressades av den skickligt manövrerande Koncho och endast tack vare en ursinnigt tapper kämpainsats lyckades det mästaren att knappt men okej plocka hem en enhällig poängseger (116-112, 115-113, 117-111).

Fler flugviktare var i action i lördags: I Ecatepec i Mexico besegrade Jessica ”Kika” Chavez (24-4-3/4 KO) regerande mästarinnan Arely Mucino (22-3-2/10 KO) om WBC-VM i flugvikt. Chavez, som tidigare hållit titeln i lätt flugvikt, tog nu den tyngre titeln på det mest övertygande vis och vann bra nära samtliga ronder. I El Paso i Texas vann Jennifer Han (13-3-1/1 KO) den vakanta IBF-VM-titeln i fjädervikt starkt på poäng, efter att ha själv synat golvet i tredje ronden, över Helen Joseph (12-3-1/7 KO). Och tillbaka på flugviktare så vann i Hermosillo i Mexico Luis Conception på TKO 10 över David Sanchez om WBA:s interimtitel i super flyweight.

 

Idag försvarade i Tokyo, Japan Shinsuke Yamanka (24-0-2/17 KO) sin WBC-VM-titel i bantamvikt med en knapp och mäkta tuff insats mot förre WBA-kungen Anselmo Moreno (35-4-1/12 KO). Det var Yamanakas nionde VM-försvar och ett av hans hårdaste. Båda boxarna är south paws och Moreno talade inför fight mycket om sin ”Guds vänsternäve”, varvid Yamanaka svarade att han ju hade med sig ”Guds öga”. Utmanaren tog ledningen på en massiv press och ledde över halvvägs, men med stort tålamod kontrade Japans boxningsstolthet med långa rak höger-rak vänster och mot slutet tog han över och kunde boxa hem en mycket knapp men korrekt seger, även om domarna delade sig åt: 115-113 x 2 för Yamanka, 113-115 i Morenos favör.