Full laddning för Stevenson vs Bika

apr 02, 2015
admin

Nyhetsbild_269_Adonis_S_supermanStormmolnen hopar sig över Quebec, Canada – det är ”fight week” och alla väntar på lördagens vassa VM-fight i lätt tungvikt, version WBC .. men tillika med den mästare i elden som representerar den linjära titeln, den man som erövrat den ”rättmätiga” VM-statusen, Adonis ”Superman” Stevenson (25-1/21 KO), i försvar av sitt bälte mot potentiellt farlige men av experterna nederlagstippade Sakio ”The Scorpion” Bika (32-6-3/21 KO). De möts nu på lördag natt (svensk tid söndag morgon) i Pepsi Coliseum i Quebec City.

 

Om allt går som tänkt och Stevenson segrar, så har nu WBC beordrat nästa möte att bli den suveräna stormatchen mot ”den andre mästaren”, Sergey Kovalev (IBF, WBA, WBO-kung) varmed all diskussion skulle kunna upphöra om vem som är viktklassen riktiga världsmästare. Där skulle det svaret obevekligen komma. Förhandlingar om den matchen har också – något i förtid – gått igång.

Men boxning är boxning – allt kan hända! Det är vansinnigt att räkna ut Bika i förtid. Han har utlovat att det nu äntligen, i hans femte försök att erövra en VM-titel – okej, då skall nogsamt minnas att han i fjärde försöket i juni 2013 om WBC:s vakanta titel i supermellan de facto vann över Marco Antonio Periban och blev Champion .. en titel han sen förlorade till Anthony Dirrell (som ju nu senare i april Badou Jack utmanar!) – de första tre försöken, mot Beyer, Calzaghe & Ward slutade i tappra nederlag, och nu på sin nya vikt, ställd mot en av branschens hårdaste punchers i Stevenson, är den 35-årige utmanaren likväl fylld av självförtroende ”It is My Time!”

”Superman” Stevenson, nu i sitt femte titelförsvar av WBC-bältet, som han erövrade med en sensationell KO-seger över Chad Dawson i juni 2013 förklarar emellertid skarpt på sin lätt besynnerliga brutna engelska (Haiti-född, bosatt i fransktalande Canada): ”Ingen, jag upprepar ingen, tar min titel ifrån mig!”