FURY .. CANELO ELLER GGG – FIGHTER OF THE YEAR!

feb 20, 2016
boXning

imageI dagarna kom boxningsbibeln THE RING ut med sina års-utmärkelser för 2015. Och krönte den nye tungviktsmästaren Tyson Fury till Årets Boxare för det gångna året. THE RINGS dop är det i branschen klart mest prestigefyllda och utmärkelsen är givetvis ännu en fjäder i hatten för Fury. Men detta har ingalunda varit ett givet val. Och i sin ledare betonar tidningens chefredaktör Michael Rosenthal hur svårt valet var. Detta var Floyd Mayweathers sista år som fighter och han var stor segrare i årets överlägset största fight och den penningstarkaste match som boxningshistorien nånsin sett, den med ”Money” Mayweather vs Manny Pacquiao i maj – om än fighten i sig var en besvikelse.
Och det var fanns flera andra tunga kandidater. Brittiska konkurrenten Boxing News gav utmärkelsen till mellanviktskungen Gennady ”GGG” Golovkin .. Fightnews gav sin utmärkelse till ”Canelo” Alvarez, vars segrar över Kirkland och Cotto var stora händelser under året. Men The Ring kom till slut fram till att inget slog Tyson Furys år, toppat av den historiska segern över Wladimir Klitschko om VM-titeln i tungvikt.
Runner Up var i tur och ordning: Canelo Alvarez, Gennady Golovkin, flugviktskungen Roman Gonzalez och Floyd Mayweather. Fight of the Year blev Fransisco Vargas TKO 9-seger över Takeshi Miura – en thriller – följd av Krszysztof Golwackis sensationella KO på Marco Huck .. Årets KO blev Canelo Alvarez utbombning av James Kirkland, Årets ”Event” blev givetvis Mayweather vs Pacquiao .. men med svenska ögon sett var den roligaste utmärkelsen den av Årets imageComeback, som gick till Badou Jack – ”uträknad” efter KO-nederlaget mot Derrick Edwards, men så vände han på steken under 2015 och besegrade tämligen oväntat Anthony Dirrell om WBC:s supermellanvikts-VM .. en match som belönades med Runner up-priset i kategorin Upset of the Year (som vanns av Fury vs Klitschko) .. och följde upp det med att besegra George Groves dessutom.
Årets kvinnliga Boxare blev Delfine Persoon .. och Årets Fight på kvinnosidan gick till Erica Anabella Farias seger över Klara Svensson.