FURY: KLITSCHKO MÅSTE SLÅ KO FÖR ATT VINNA RETUREN

apr 18, 2016
boXning

Tyson_Fury

Världsmästaren i tungvikt Tyson Fury har de senaste dagarna talat ut i media om sin uppkommande returmatch – ”grudge fight/hatmatch” har den döpts till – mot ex-kungen Wladimir Klitschko, nu placerad i Manchester Arena i England lördagen den 9 juli. Den största fight Fury boxat i sin hemstad, och en av de största matcher som arrangerats i Manchester.

”Jag är mycket glad över att matchen kunnat placeras i Manchester Arena. Jag är världens främsta tungviktare och alla de andra är bara låtsasmästare; jag kommer att gå efter dem så snart jag klarat av Klitschko en andra gång. Jag är den enda som kunnat slå Klitschko. Det jag har kan man inte lära sig, antingen har man det eller inte. Konsten att besegra en robot ligger i att göra det helt oväntade. Den här gången blir det en helt annan fight. Men nu måste han komma hit och nu måste han fightas. Nu blir det en sluggerfest!” sa Fury efter presentationen av fighten i förra veckan.

NU låter han i stora delar helt annorlunda, i en stillsam intervju med TV-bolaget BoxNation, som har matchen i Manchester, och som släppte ett samtal med WBA/WBO/IBO & inte minst RING (den linjära) mästaren på söndagen. Här ger han en öppenhjärtlig insikt i sitt liv:

”Jo, returen mot Wlad kommer att bli hårdare; det blir mer press på mig, nu vet alla att jag kan vinna – men jag kan hantera press, bryr mig inte, och den här gången kommer jag ha tjugo tusen britter i ryggen! Men skall han lyckas måste han slå KO på mig, det vet han, och han kommer för att göra det!”

”Det var viktigt att få fighten hit till Manchester, jag hade aldrig åkt tillbaka till Tyskland .. varför? Jo, varför utmana ödet två gånger i rad. Det vore dumt. Jag är mästaren, nu måste han komma till mig. Och det här är den största matchen, de största pengarna, så givetvis är det den fight jag vill ha. Men ’hemmaplan’, jag har inget hem så, jag är en ’outlaw’, jag är udda – jag har inget riktigt hemland, jag är inte britt eller irländare, inte engelsman, jag tillhör en minoritet (travellers) – men Manchester är var jag bor, jag föddes här, växte upp här, gick i skolan här, min bas är här och det är här jag betalar skatt.. ”

”Anthony Joshua, där är en succé story, en kille som vände runt sitt liv, f d ’criminal’ som blev en bra kis, har gjort bra .. han är storvuxen, en KO-artist och från London, en riktigt tuff kis .. vad mer vill du ha. Jag är ju ingen story i jämförelse, har aldrig varit i trubbel .. Mitt liv är bra, jag är miljonär, jag är ung och vacker, har en bra familj, en snygg fru, två barn och ett tredje på väg. Men jag har inte förändrats en enda liten bit sedan jag blev mästare. Jag bor i samma hus, har samma bil och samma klocka, jag har inte ens fått en t-shirt gratis. Men jag är lycklig och jag har Gud på min sida!”

”Framtiden .. det får ge sig. Nu har jag den här fighten och sen får vi se. Jag är inte bekymrad, jag bryr mig inte. Jag är som jag är – du älskar mig eller du hatar mig. Jag bryr mig inte. Men jag är den de andra måste klara att ta, den de måste komma förbi .. Men hur det blir efter Klitschko, det får vi se. Jag har gjort vad jag satte ut för att klara av. Jag kan boxa vidare och allt som nu kommer till är bonus, mer pengar att spendera ..! Men jag kan också sluta – på direkten, om det faller sig så. Det blir som det blir.”

”Kan Klitschko vinna på KO ..? Alla kan bli utslagna. Även jag. Sånt är gamet.”