FURY SKADAD – VM-FIGHTEN UPPSKJUTEN; VAD  HÄNDER?

feb 03, 2024
boXning
Vid sparringträning igår nere i Riyadh fick Tyson Fury ett fult cut över höger öga, och det visade sig snabbt vara så illa att inget annat finns än att skjuta upp den till den 17/2 inplanerade VM-fighten mot Oleksandr Usyk om samtliga VM-bälten i tungvikt, i Kingdom Arena i Riyadh, Saudiarabien. 
Fury sparrade med Agron Smakici (20-2/18 KO) när cutet uppstod. Man försöker nu utvärdera vad tid som kommer att behövas för att fastställa ett nytt matchdatum. 
Usyk fortsätter träna, på sitt håll, med fortsatt sikte på att tävlingen den 17/2 ändå skall kunna genomföras, med en ersättare till Fury. Promotorerna jobbar just nu febrilt på om möjligen hans obligatoriska IBF-utmanare kroaten Filip Hrgovic skulle kunna hoppa in .. 
 
Detta har ju en viss betydelse för att rädda den i sig starka show som är inbokad – med Fury-Usyk i topp – med ett mycket starkt card därunder: Jay Opetaia vs Mairis Briedis, om IBF-VM i cruiser; Joe Cordina vs Anthony Casace, om IBF-VM i super feather/lätt lättvikt, och inte minst Sergey Kovalev vs Robin Sirwan Safar i lätt tungvikt, 10 ronder .. vårt eget stora hopp i sammanhanget. De behöver alla få klartecken om showen skall gå eller ej .. eller om alltsammans måste flyttas i tid, framöver.