FURY V WHYTE ÄR PÅ ’G’ – WARREN VANN BUDET!

jan 29, 2022
boXning


Världsmästaren i tungvikt (WBC), Tyson Fury, har rasat i media senaste dagarna över alla ’fega’ boxare som ’gömmer sig’ där ute och inte vill komma till ett frivilligt avtal med honom. Det är inga nådiga ord han har haft för någon av herrar Oleksandr Usyk, Anthony Joshua eller Dillian Whyte – och det blev inte heller så att någon frivillig uppgörelse kunde nås med ens utsedda utmanaren och interim-kungen Whyte i tid. Utan igår gick det hela till det låsta öppnandet av inlämnade bud på den senare fighten, på WBC:s kontor i Mexico City. Och när de förseglade kuverten bröts visade det sig att promotor Frank Warren/Queensbury Promotions bud på dryga 41 miljoner dollar ($41,025000) vann klart över Hearn/Matchrooms bud på $32,222222. Warrens bud är det högsta ’purse bid’ som gjorts i boxningshistorien. Dessa pengar skall nu fördelas 80/20 till Fury.

Därmed står det klart att det kommer att bli VM-fight om WBC-bältet mellan Tyson Fury och Dillian Whyte, men exakt när och var är inte preciserat, men kommer klarläggas inom kort.

 

Det står nu också klart att Joshua inte kommer att lägga/acceptera något ’step aside/stå över’ avtal och öppna för en kamp – nu – mellan Fury och Usyk om alla VM-bälten. Istället torde det nu leda till att man gör klart för returkamp mellan Usyk och Joshua om WBA/IBF/WBO-bältena.