FURY VS USYK KLART FÖR 17/2 VID STÖKIGT PRESSMÖTE

nov 17, 2023
boXning

På torsdagen hölls den presskonferens i London där till sist det definitivt klargjordes att VM-kampen i tungvikt mellan WBC-VM-kungen Tyson Fury och IBF/WBA/WBO-VM-kungen Oleksander Usyk kommer att hållas i Kingdom Arena i Riyad, Saudi-Arabien den 17/2 2024. Det blev ett rätt stökigt pressmöte med en hel del ’prat i munnen’ på varann, försök till monologer av Fury, och som avslutning en del panna-mot-panna knuff och bök, tills vakterna skilde dem åt. När de väl drabbar samman på riktigt i februari nästa år inkluderar detta möte samtliga VM-bälten, och för första gången sedan Lennox Lewis dagar för snart tjugo år sedan får världen då en ’undisputed’ Champion var huvudmeddelandet vid gårdagens möte. 
Tyson Fury: ”Usyk, du kan försöka smita undan men The Gypsy King kommer för att ta dig! Det här är min era och din tid är ute. Ditt record som obesegrad kommer ta slut och dina bälten kommer att hamna hos mig!”
Oleksandr Usyk: ”Jag har inget nytt mål, bara Vägen fram och min väg är till ’The Undisputed’! Det är därför detta är den enda match som återstår för mig. När gonggongen går kommer jag att släppa loss elden!”