FURY VS WILDER III AVTALAD ..!

maj 24, 2021
boXning


WBC-världsmästaren i tungvikt Tyson Fury – inbokad för jättefighten mot Anthony Joshua i Saudiarabien den 14 augusti – tillkännagav igår att han skrivit på ett kontrakt för att möta ärkerivalen Deontay Wilder i ett tredje möte. Detta kommer att förläggas till Allegiant Stadium (kapacitet 65.000) i Las Vegas för den arenans första fria publika event efter coronan på ett datum att tillkännages i ett senare skede. I sitt uttalande hävdade Fury också att han skall ta itu med Wilder först .. och sen Joshua!

”Den här killen är en frossare efter stryk”, sa Fury om Wilder, ”han är en idiot! Han blev fullständigt nedgjord och krossad senast, men han vill ha samma stryk en gång till! Han har själv berättat hur jag spräckte hans huvud, skadade hans axel, slet av hans biceps .. och ändå vill han ha mer! Det här är ju en av två saker – antingen är han dum eller så älskar han få stryk. Nu ska jag ge honom än mer stryk än förra gången, dubbla ja kanske tredubbla det han fick sist!”

Och om den match han faktiskt redan ingått avtal om, före detta utspel, säger han: ”AJ snackar en massa utan nåt att backa upp det med. Den fighten ska äga rum det här året. Men nu ska jag ta den här dumsnuten först, knocka honom kall. Sen ska jag ta den andre snubben direkt därpå!”

 

Det här sätter myror i huvudet på experter och promotorer – vad är det som de facto kommer att gälla, framöver..? Det torde väl dock klarna inom kort.

Samtidigt pressas dock ”AJ”, Anthony Joshua, av WBO att komma till ett avtal om match mot sin utnämnda WBO-utmanare, nämligen Oleksandr Usyk. De fick idag tio dagar (!) på sig att nå ett avtal, eller matchen sätts upp på ’purse bid’ för alla att bjuda på. Promotor Eddie Hearn har begärt uppskov i tid, men fick avslag. Mer krångel?