FURY-WILDER HETTAR TILL! HELENIUS-KOWNACKI COOLA..

okt 08, 2021
boXning

Det hettade till ordentligt vid torsdagens pressmöte mellan VM-kungarna Tyson Fury och Deontay Wilder i Las Vegas. Promotionteamet, under ledning av rutinerade Bob Arum, hade placerat de två vassa rivalerna på var sin stol med nästan fem meters mellanrum och en vacker ’mediator’ mitt emellan. De två kom upp på scenen från vart sitt håll och Deontay valde att sätta sig ner i en avslappnad pose, där han ganska snart deklarerade att han hade inget mer att säga. ”Jag hade egentligen tänkt tiga här, men ..” Tyson Fury å sin sida valde att inte sitta ner överhuvudtaget och gick runt sin stol på scenen och orerade allt högljuddare, fullt uppenbart i avsikt att reta upp Wilder – och det fungerade! Till sist blev amerikanen förbannad och sedan tjafsade de i mun på varann och den stackars damen mellan dem fick inte en syl i vädret. Det blev ett enda långt skällande, där dock huvudbudskapen blev ungefär följande:

Fury: ”Wilder är en mentalt vek person och jag kommer att slå ut honom på lördag natt. Jag krossade honom i returen i förra mötet och jag vann ju även första mötet och jag kan bara se mer stryk komma för hans del i detta tredje möte!”

Wilder: ”Jag har inget att bevisa. Jag befinner mig nu i en god sinnesstämning. Jag har gott om bra människor runt mig. Det här är en match som handlar om upprättelse, hämnd och vedergällning!”

 

När moderatorn till sist fick stopp på munhuggandet och föreslog en klassisk ’staredown’ i scenens mitt stoppade Bob Arum detta, i den då uppenbara risken att de två flugit på varann ..! Vi får så hur det går vid invägningen senare denna fredag.

Övriga gänget boxare i lördagens stora show i T Mobile Arena presenterades för sig först senare. Där det gick det lugnt och städat till, och den tyngsta förmatchens kämpar, Robert ”Nordic Nightmare” Helenius och Adam ”Babyface” Kownacki gjorde en snygg ’staredown’ varefter de bytte ett nästan hjärtligt handslag. Det är en av tre stora tungviktsfighter som föregår själva huvudkampen; de andra är Efe ”One and Only” Ajagba vs Frank ”Cuban Flash” Sanchez och Jared ”Real Big Baby” Anderson vs Vladimir Tereshkin.