FYRA VECKOR KVAR TILL ”FIGHT LIFE IV”

nov 04, 2017
boXning

Det börjar så smått dra ihop sig till nästa proffs-show i Örebro, där promotor Kamran Kabinejad och Örebro BK sätter ihop en ganska omfattande tävling, om än denna gång på enbart 4-ronders-matcher, döpt till ”Fight Life IV”, tillbaka i Tegelbruket den 25/11. Just nu lutar det åt ett program på sju kontrakterade fighter, men det är ännu möjligt att en åttonde match kan tillkomma.
Pezhman Seifkhani, stadens massiva tungviktare, bär alltjämt en huvudroll, men med tanke på att han kommer tillbaka från en besvärlig biceps-skada hålls hans kamp nu nere till 4 ronder, och det blev av tidsnöd (den orimliga ansökningstiden) så även för Marcus Alberts, som ju egentligen givetvis skall matcha på 6 ronder. Båda dessa herrar får på sin lott tunga italienare, två obesegrade herrar dessutom, vilket ger en extra maffig krydda åt det hela.
Pezhman ställs mot 30-årige Paolo Iannucci från Lazio, en man som gjort tre matcher som professionell och vunnit i samtliga, dessutom bokade på 6-rondersnivån. Han poängslog senast relativt rutinerade Gianluca Sirci och har dessutom slagit ut erfarne men begränsade Florin Chudici. Pezhman har sex raka segrar i yrkes-ringen, varav förtida vinst i fyra av dessa .. men kommer alltså nu tillbaka från över ett halvt års lång vila pga skadan, rehabilitering och återuppbyggnad. Det blir första matchen sedan segern över Ante Verunica (då skadan uppstod) i februari.
Marcus Alberts gör nu också sin sjunde proffsmatch, men matchade senast i september, och får här mot sig den dito 30-årige Gabrielle Guianella från Rom, också det en fighter med tre raka segrar bakom sig som proffs, två på poäng och en på KO, den senaste segern en 6-ronders poängvinst över Predrag Jevtic i juli. Det blir också detta en tuff uppgift för Stockholms-fightern, baserad i Örebro.

På programmet boxar även Johnny Iwersen (i sin tredje match), Johannes Vinasco (i sin femte) och just från träningscamp i USA hemvändande Patricia Berghult (8-0/2 KO), vilkas motståndare vi återkommer till inom kort .. liksom till matcherna för numera Örebro-baserade Israrullah Yacobzai (mellanöstern/britt) och de tunga örebroarnas främsta sparring Marco Celtic, en kroat baserad i Slovakien.