FYRA VECKOR TILL FIGHT NIGHT 10

mar 16, 2024
boXning

Det är nu fyra veckor kvar till Armand Krajnc Promotions jubileumsgala ’FIGHT NIGHT 10’, och den omsusade tävlingen börjar nu ta sin form. Huvudnumret på galan i Quality View Hotel i Malmö lördagen den 13 april 2024 blir en högintressant internationell titelkamp över 10 ronder mellan Stockholms skarpa stjärna Oscar Ahlin (25-2/20 KO) och den mycket tuffe tjecken Michal Ryba (20-10-1/16 KO) om WBF/Inter-Continental Title i lätt tungvikt. Matchen är givetvis enligt svenska regler avhängig av Kampsportdelegationens sanktion, men borde givetvis passera den kontrollen. 

Vår ”Golden Boy” Oscar Ahlin har hunnit bli 34 år och var senast i ringen på Björn Rosengrens jubileumsgala i Nalen i Stockholm den 12/1, där han vann en bejublad – en både tuff och blodig men lysande – seger över den hårde fransosen Jonathan Cotteret. Den elegante svensken med de hårda nyporna, framförallt i form av en ruggig kroppsstöt, har inte förlorat en kamp sedan 2016 (och då var det en knapp och omtvistad poängförlust till Patrick Mendy), och han har tidigare vunnit en internationell titel, nämligen IBO/Continental titeln på poäng 10 över Alpay Yaman i Bryssel, Belgien i mars 2021 .. i en ’lucka’ i pandemin, men den kunde sedan inte utnyttjas för vidare avancemang pga sviterna av covid visavi matchningen. Nu är det äntligen dags igen. Oscar drar för övrigt, i dessa dagar, ner till Madrid i Spanien, för ett tränings- och sparringcamp inför Malmö-fighten. 

Michal Ryba är en 29-årig tjeckisk ’hårding’ från Brno med en tidigare lite blandad record, dock utan tunga nederlag, men inte en förlust på nu åtta matcher i rad – och bara två tapp, en snabb överhalning mot förre EM & VM-kungen Zeuge och ett tveksamt (2-1) nederlag om tjeckiska titeln vs Jurko, på de senaste femton matcherna. Han har vunnit UBO/International-titeln i lätt tungvikt på TKO 4 över Bosko Mitic hösten 2023 och erövrade även UBO:s I-C-variant på poäng 10 över starke Vladimir Belujski i november 2023. Han tog sin senaste seger, på KO, i februari. För båda boxarna är detta titelmöte ett klart steg upp i rang, och en vinst högst betydande. För Ryba är det en suverän chans att internationellt bryta igenom. Gissa om han kommer försöka ta den! 

Promotor Krajnc har arrangerat proffsboxning sedan i mars 2012 i Ystad och gör alltså här sin tionde proffsgala. Den förre WBO-världsmästaren i mellanvikt är en van aktör i branschen idag, men har haft en knagglig resa med mycket återbud och besvär under vägs, men hittar nu kontur och form på sin jubileums-show. Det kommer att handla om åtta matcher på programmet, där under ovan beskrivna huvudkamp en rad svenska kämpar kommer till start. Vår tidigare EM-utmanare i super welter/lätt mellanvikt Marianne Ahlborg gör här comeback, efter att ha fött barn, Simon Henriksson fortsätter sin comeback i super mellanvikt, synnerligen lovande lättviktaren Mohammed Abdulrahim är åter med liksom Adolphe Sylwa i mellanvikt, John ”Kiruna” Samuelsson visar upp sig för första gången i syd, i cruiservikt, och Antonia Nemo i flugvikt och Noel Gabor i welter gör debut i proffsringen. Vi kommer att framöver presentera programmet steg för steg.