FYRA VECKOR TILL ’RISING STARS III’ I STOCKHOLM

aug 11, 2017
boXning

Stefan Fernström är tillbaka med tredje omgången av sina ”Rising Star”-evenemang; den här gången placerat i En Arena (Globenområdet), i festlokalmiljö, där det kommer att bli som det ser ut just nu hela åtta matcher på programmet, lördagen den 9 september.
”Vi bygger tufft men väl avvägt upp ett nytt gäng starka fighters med främst Stockholmsprofil och detta blir den största av dessa proffsgalor vi gjort”, säger promotor Fernström. ”Hallen/Salen i sig har en kapacitet på 600 personer och vi kommer att erbjuda publiken en utmärkt boxningsshow med tufft motstånd mot ett läckert gäng hemmafavoriter; det kommer att bli en stark boxningskväll!”

Programmet kommer att toppas av hyggligt etablerade hammarbyiten Marcus Alberts (4-1/2 KO), som egentligen här skulle boxat på 6 ronders nivå, men av tekniska skäl måst hållas nere till en 4-rondare i cruiservikt .. och av unge, mycket lovande talangen Robin Safar (2-0/2 KO) i lätt tungvikt, som bland annat sparrade Badou Jack under hans Sverigebesök här i sommar – och dessa tunga herrar backas upp av ett starkt gäng nya förmågor: stentuffa mellanviktarna Ahmed Rossi (1-0/1 KO) och Johannes Vinasco (3-0/2 KO), lätta mellanviktaren Yaffet Amaniel (2-0/1 KO) – samtliga stockholmsgrabbar – samt ’invandrade’ Timrå-fightern Rocco Wadell (2-0/1 KO), tuff super mellanviktare baserad i Haninge, gästande Katrineholms-fightern Simon Engström (1-0/1 KO) i lätt tungvikt och debuterande Laziz Sharifov från Haninge i lätt weltervikt. Det är i sanning ett gott gäng ”Rising Stars”.

Debuterande Laziz Sharifov är 2016 års svenska mästare i lätt weltervikt och vid sin övergång till proffs ett av landslagets stjärnor. Han är 22 år gammal, född i Kazakstan, kom hit som ung grabb och startade boxas i Haninge BK som 15-åring, jättetalang från start men tvingades till vissa uppehåll pga tillstånd, men rotade sig här med familj och vänner och flickvän, SM-tvåa ’13, trea ’15, kom med i landslaget, tvåa på Nordiska ’16 (dåligt domslut) och vann SM i stor stil detta år, tillika segrare i King of The Ring mm. Med en bakgrund på 60 amatörmatcher var han klar för debut i april i år, men råkade ut för en bilolycka och starten har måst skjutas på tills nu. En mycket intressant debutant ..!