GÄDDAN LADDAR – LIKSOM HELENIUS

mar 07, 2016
boXning

image
Tungviktarna rör på sig som sällan förr – så också i Norden. Vårt stora tungviktshopp Adrian ”Gäddan” Granat är ju ropet mer än nånsin – porträtterades i SVT:s Sportspegeln i söndags och har uppmärksammats internationellt som en av viktklassens starkaste ”coming men” (Boxing News översikt över ’prospects’) .. och för hans del skulle detta ursprungligen nu varit ”Fight Week”, men den match han hade inplanerad till Paris till lördagen är flyttad till Bucharest den 18/3.
Där möter Granat (11-0/10 KO) på fredagskvällen den 18:e, som tidigare inbokat, Samir Kurtagic (12-8/8 KO) i Circus i Rumäniens huvudstad. I en direkt jämförelse med lokalrivalens Otto Wallins insats mot denne man i Nyköping i december. (Bilden: ”Gäddan” efter sparring med Kubrat Pulev i Hamburg)

image

Vårt andra stora nordiska namn i tungvikt Robert ”Nordic Nightmare” Helenius (22-0/13 KO) är också på tapeten – då han ju möter förre VM-utmanaren (WBC/vs Wilder) Johann Duhaupas (33-3/20 KO) i Hartwall Arena i Helsingfors den 2/4. De två herrarna möttes i lördags i Helsingfors för introduktion av denna kamp, som gäller Helenius WBC/Silver bälte – och det avslutades med en maffig stare down på en hel minut – ingen vek ner sig förrän Duhaupas löste den låsta situationen med att norpa WBC-bältet, vilket momentant ställde Robert lite grand. Detta artar sig till en prima tungviktsdrabbning.