GAMACHE: ”WALLIN ÄR EN AV DE BÄSTA JAG TRÄNAT!”

apr 14, 2017
boXning

Joey Gamache, ex-VM-kung och numera elit-tränare, finslipar just nu formen på sin stora tungviktare Otto Wallin (17-0/11 KO) inför dennes första titelfight och spännande ”hemkomst” till Sundsvall och Idrottshallen den 22/4. Han skräder inte orden om sin adept.
”Otto är en av de bästa boxare jag nånsin tränat, och nu är han så redo för fight som bara möjligt. Han är som ett ’djur’ i gymet; hans arbetsmoral är enastående, han har jobbat stenhårt, han är så begåvad, har en utmärkt jab, jobbar suveränt med kroppsslag och studerar gamet mycket bra. Hans skicklighet påminner mig en del om boxare som Willie Pep och Pernell Whitaker; han har allt, alla verktyg man kan begära!”

Och redo behöver han vara – han ställs i Sundsvalls Sporthallen mot Gianluca Mandras, den italienske mästaren, i en tuff 10-rondare om WBA Continental Championship, i huvudmatchen i den första proffstävling som ägt rum i Sundsvall sedan Bosse Högberg mötte Ali Amrane i huvudmatchen den 1/3 1964. Det är en tung tävling detta även om Mikaela Lauréns titelfight måste flyttas till ett senare datum – Laurén boxar dock om blott i en 6-rondare; här kommer också Oscar Ahlin, Hampus Henriksson, Patricia Berghult och vår svensklicensierade islänning Gunnar ”Kolli” Kolbeinn Kristinsson, en jätte på två meter, att boxas, och framförallt på förmatch-cardet Sundsvalls egna Kennedy Katende och Rocco Wadell, som båda gör sin andra proffsstart.