GAMLA VM-KUNGAR TIPPAR WILDER VS FURY

nov 28, 2018
boXning

Det pratas vitt och brett om VM-drabbningen mellan tungviktsbestarna Deontay Wilder och Tyson Fury denna kommande lördag natt. Ledande fack-sighten Fightnews.com kom idag ut med en översikt av gamla tungviktkungars och utmanares spådomar i ärendet, som vi återger nedan.

Mike Tyson: ”Även om Wilder har en stark punch, så kan inget jämföras med Furys mentala styrka, som han visat både inom och utanför ringen. Det kommer att bli jämnt, men jag tror Fury har en bra ’fighting chance’”.

Evander Holyfield: ”Det är en verkligt bra fight. Fury har massor av skicklighet och han är udda och svår med långa armar. Han har bra reflexer och är god kontra-puncher. Deontay behöver vara först och kan inte vänta på Tyson. Tyson har alltid varit större än sin motståndare och så är det nu med. Om han får det svårt i ringen så har erfarenhet och en massa trix. Jag tror att med sin punching power kan Deontay avgöra tidigt, men om Tyson lyckas frustrera honom och det går tiden ut kan han vinna!”

Lennox Lewis: ”Om det går distansen ut så blir det Tyson Furys seger. Om det är en kort fight så vinner Deontay Wilder. Detta är en episk och mycket oförutsägbar ’showdown’. Jag kan knappt vänta på att få se det här!.”

George Foreman: ”Jag är en stor fan av Deontay Wilder men jag var också imponerad av hur Tyson Fury hanterade Wladimir Klitschko. Jag kan se honom gå tolv ronder med Wilder tack vare längd och räckvidd. Det bästa med fighten är att alla snackar om den! Jag tror på Wilder via ett knappt domslut.”

Riddick Bowe: ”Om Wilder kommer ut och menar ’business’, så ska han vinna ganska enkelt. Jag säger Wilder på knockout!”

Gerry Cooney: ”Det är en mycket intressant fight. Jag älskar Fury, jag tycker han är en underbar egen-promotor och han gjorde ett fantastiskt jobb med Klitschko, med sina finter och sabbade Klitschkos plan. Deontay är en helt annan typ dock. Fury boxar på 50 km/tim – Wilder på 160 km/tim. Så när Wilder fångar in honom och träffar, så tror jag allt är över. Jag beundrar Fury men jag tror han satsade på fel häst här. Till slut handlar det om att Deontay är en helt annan typ av best. Han kommer in aggressivt och han avslutar folk. Jag hatar välja men nån måste förlora. Jag säger Deontay på knockout och jag tror inom fem ronder!”

Luis Ortiz: ”Om Fury bestämmer sig för att finta och förflytta sig så kan han dra ut detta på tiden, men det är allt upp till Wilder. Om Fury bestämmer sig för att möta honom i ringens mitt och fightas, så kommer det vara över snabbt. Wilder kommer att träffa honom. Hur det går: Wilder på KO!”