Gary Russell favorit mot Jhonny Gonzalez..!

mar 27, 2015
admin

Nyhetsbild_268_Gonzalez_-_vs_-_RussellKommande helgs främsta boxningsshow går av stapeln i Palm Casino Resort i Las Vegas med en stark double-header i arrangemang Goossen-Di Bella. Det är dels synnerligen erfarne WBC-VM-kungen i fjädervikt Jhonny Gonzalez (57-8/48 KO) som försvarar sin titel mot mycket tuffe utmanaren Gary Russell (25-1/14 KO). Gonzalez har tidigare hållit WBO-VM i bantam och samma titel som nu i fjäder 2011-12 – han tog tillbaka titeln sensationellt via KO 1 över Abner Mares 2013 och har i senaste omgången nu försvarat två gånger, allra senast på TKO-seger över Jorge Arce. Jhonny är dock vid 33 år och efter 65 proffsmatcher sliten och faktum är att bookmakers har gjort utmanaren till favorit!

26-årige Russell har en enda förlust som proffs, och den kom i hans första försök att ta en VM-titel, nämligen WBO-versionen mot Vasyl Lomachenko förra året, en ytterst knapp förlust på ett delat domslut.

 

Den andra huvudmatchen går mellan ex-olympiern (för USA ’04) Vanes Martirosyan (35-1-1/21 KO) och obesegrade (25-0/11 KO) Jermell Charlo i lätt mellanvikt – segraren kommer att segla upp som en säker VM-utmanare i denna excellenta matchning. Martirosyan har haft ett försök på VM men förlorade då (2013) på ett delat domslut mot Demetrius Andrade. Charlo betraktas som viktklassens potentiella storstjärna – han är för övrigt tvillingbrorsa till också obesegrade (20-0) Jermall Charlo.