GASSIEV-DORTICOS HETTAR TILL; MOMO KOSEKI SLUTAR!

feb 01, 2018
boXning

Det hettar till en del inför lördagens tuffa möte i WBSS semifinal i cruiservikt i Sochi, Ryssland och när de båda huvudkämparna Murat Gassiev (25-0/18 KO) och Yunier Dorticos (22-0/21 KO) möttes öga-mot-öga vid gårdagens pressmöte särades de snabbt åt, liksom de noga tränade var för sig vid den offentliga träningen senare.
Gassiev: Dorticos är en välskolad fighter. Han har många amatörfighter bakom sig, snabb och med snabba händer. Han är en bra motståndare och jag är förberedd för 12 tuffa ronder. World Boxing Super Series är en fantastisk turnering som ger mig möjligheten att ena alla bältena i cruiservikt. På lördag tar jag nästa steg på den vägen inför mina stolta landsmän.”
Dorticos: ”På en personlig nivå har jag inga problem med Gassiev, men han har problem. Han måste hitta ett försvar mot mina missiler som är inriktade mot hans stora huvud. Gassiev kommer att lära sig få respekt för ”KO Doktorn” på lördag natt. Jag kommer att ge världen en ny stor show på lördag. Jag har inget att oroa mig för. Det har

WBCVM-drottningen i lätt minimumvikt/atomvikt (46,3 kg) Momo Koseki (24-2-1/9 KO) från Tokyo, Japan tackade under tisdagen för sig och lämnade boxningssporten efter 27 proffsmatcher och drygt tio år som yrkesboxare, alltjämt som regerande champion efter 17 försvar av VM, vid 35 års ålder – och lämnade sin titel vakant. Hennes senaste VM-match kom vs Yuko Kuroki den 17/12 om WBC-VM i minimumvikt (47,6 kg) som hon vann på poäng 10. Nu lämnar hon båda sina gröna bälten och blir privatperson igen, med japanskt rekord i titelförsvar, obesegrad sedan 2008. Nu ska hon arbeta som terapeut inom sjukvården.