GGG-CANELO HETTAR TILL, TRE VECKOR FÖRE; EN MÅNAD TILL WBSS-FINAL: GROVES-SMITH

aug 28, 2018
boXning

September månad närmar sig med stormsteg och det är två super-fighter på ingång under de närmaste fyra veckorna. Det är dels jättematchen mellan Gennady ’GGG’ Golovkin (38-0-1/34 KO) och Saul ’Canelo’ Alvarez (49-1-2/34 KO), som går i T-Mobile Arena i Las Vegas den 15/9 .. och där hettan och hetsen inför ärkerivalernas retur – oavgjort förra gången – växer för varje dag det närmar sig. Igår hölls öppen ’work out’ i Banc of California Stadium i Los Angeles inför flera tusen åskådare. Efteråt snackades en del, och det ’onda blod’ som uppstått mellan boxarna sken igenom.

Canelo: ”Vi närmar oss fighten och jag känner mig bra. Det här är nu personligt efter allt han sagt och det är bra nära omöjligt att återfå den respekt för varann vi en gång hade. Hans prat har gett mig mer motivation, och jag har studerat förra matchen om och om igen. Jag vet precis vad jag ska justera – och nu är målet att slå KO på ’hycklaren’ Golovkin!”

GGG: ”Canelo är ingen mästare. Han är en ’lögnare’ och han har ingen respekt kvar i sporten och hos boxningsfans. Jag tänker inte på honom i träningen. Jag bekymrar mig om mitt jobb och att komma i max form inför fighten. Han har ingen riktig power, men han är snabb och skicklig, en riktigt bra fighter, men den här gången skall inget lämnas till domarna – jag ska slå ut honom!”

 

Igår var det också stort pressmöte i London inför den uppskjutna men nu fastlagda finalen i World Boxing Super Series supermellanviktsturnering mellan WBA-VM-kungen George Groves (28-3/20 KO) och Callum Smith (24-0/17 KO) som kommer att äga rum i Indoor Sports Hall i Jeddah (kapacitet: 10.000), Saudi-Arabien den 28/9.

Promotiongruppens talesman Kalle Sauerland poserade med boxarna och sa: ”Vi tror att Groves och Smith kommer att skapa verkligt fyrverkeri i Jeddah, Vi kommer leverera en final utan like, och det i en region som aldrig skådat ett liknande event. Det här blir historiskt!”

Groves: ”Det här blir den svåraste matchen i turneringen; det är stort för oss båda men ett stort steg upp i klass för Callum. Nu är jag hel och frisk och behöver bara få jobbet gjort!”

Smith: ”Jag känner mig utmärkt bra och är övertygad om att jag kan vinna. Fansen kommer få en fest, och jag är redo att bli världsmästare och erövra Ali-trofén!”