GGG: JAG VILL HA ALLA BÄLTENA!

okt 19, 2015
admin

imageGennady ”GGG” Golovkin var lugn, samlad, lycklig – men inte nöjd – vid presskonferensen efter sin megamatch mot David Lemieux i Madison Square Garden i lördags natt/söndag morgon vår tid. Och han upprepade på söndagen sitt budskap till boxningsvärlden:
”Mitt mål är att ha alla bältena. Jag vill erövra allihop i mellanvikt. Jag har nu två av de stora (WBA & IBF) och nästa mål är segraren i WBC-VM-matchen Miguel Cotto och Saul Alvarez (den 21/11) – jag vet inte vem som kommer att vinna den matchen, men jag vill ha segraren; det är helst av allt nästa fight. Jag blir kvar i mellanvikt tills jag har samlat ihop alla bälten i den viktklassen.”
Han talade om kvällen som varit: ”Idag var en stor dag för mig. En stor dag mot framtiden och i min personliga resa. Jag är mycket stolt. Han (Lemieux) är en bra mästare och jag är glad att jag slog honom. Min jabb var perfekt, den satt varje gång. Allt stämde för mig. Det var en stor dag. En fantastisk upplevelse!”

David Lemieux var samlad men lite bitter: ”Jag har den största respekt för Golovkin som fighter ; vi hade förberett oss bra men jag tror att jag väntade för länge och tog en del onödigt och det var inte bra. Jag är lite besviken, jag tycker domaren bröt för tidigt. Jag var inte färdig och hade kunnat ge mer. Jag hade väntat mig mer power från honom, men hans jabb var grym. Han är en väldigt bra boxare.”