GGG KROSSADE VANES; CECILIA SLOG KNAPPT KALI

maj 06, 2018
boXning

Mellanviktens till synes oslagbara världsmästare Gennady ”GGG” Golovkin (36-0-1/34 KO) gjorde processen tämligen kort med sin utmanare Vanes ”Nightmare” Martirosyan (36-4-1/21 KO) i morse (svensk tid) i StubHub Center i Carson, Kalifornien, då han efter en tuff öppningsrond, där Vanes faktiskt svarade upp mot den fruktade ”Triple G” och hade marginell framgång i slutet, kom ut i andra och lossade hela artilleriet och satte snart ”Nattmaran” under press, och mitt i ronden landade han en grym uppercut mot hakan som följdes av ett batteri hårda slag, där avslutande vänster-höger-vänster avgjorde allt och hann få på en avslutande krok som ven förbi medan Martirosian föll framåt ner i canvasen och där räknades ut av ringdomare Jack Reiss på tiden 1:53, KO 2.

Därmed har GGG försvarat mellanviktstiteln 20 gånger, varmed han tangerar Bernard Hopkins historiska rekord för denna viktklass. Hans promotor Tom Loeffler strök efteråt under detta: ”Det var ett rekord ingen trodde nånsin skulle nås. Vi är stolta över att Golovkin nu nått det. Nu går vi vidare!” 21:a försvaret kan nu tänkas bli returen mot Canelo Alvarez – den ursprungligen till 5/5 inplanerade fighten, som fick skjutas upp pga Canelos ’problem’ (temporärt avstängd/intag av förorenat kött) – i september, vilket kan bli med den största mellanviktsfight som nånsin gått. Canelo kommenterade fighten: ”Det var en fantastisk vinst. Och det är rekord!”

Martirosyan berömde sin besegrare efteråt: ”Han överraskade mig. Det är en ’hell of a fighter’ .. jag ville testa honom, men han är en ruskig puncher. Och jag var ringrostig, tajmingen stämde inte och jag kom inte undan. Canelo har ett satans jobb framför sig. Jag förstår varför han äter det där köttet och tror det skall hjälpa. Mannen är ’the real thing’ .. 36 år och stenhård! Han körde bara över mig. Vad Canelo kan göra för att klara sig bättre ..? Fly!!”    

Odiskutabla VM-drottningen i weltervikt Cecilia Braekhus (33-0/9 KO) gjorde sin USA-debut på undercardet till GGG-Martirosyan och försvarade sina bälten (WBC/IBF/WBA/WBO/IBO) mot solklara ’underdogen’ Kali Reis (13-7-1/4 KO) men fick sig en mycket värre fight än någon trott och räddade VM med nöd och näppe i en riktigt tuff match på ett knappt men enigt poängdomslut.

Det var Braekhus 22:a försvar och hon kontrollerade relativt säkert matchens första halva med god överblick och fin kontraboxning, men amerikanskan upphörde aldrig anfalla och tog sig in i fighten och kom allt starkare, landade gång på gång en bra överhandshöger och golvade norskan i sjunde ronden! Trots att hon inte har nån vidare punch verkade Reis vara den som slog hårdast mot slutet, och när de tio ronderna var över rådde osäkerhet om vem som vunnit. Cecilia fick segern av alla tre poängdomarna (96-93 x 2, 97-92) mycket tack vare sin fina inledning, men vid segerintervjun buades hon kraftigt och sa omgående: ”Hon kan få en chans till, vi kan göra det igen!”