GGG OCH CANELO ANLÄNDER TILL VEGAS ..!

sep 13, 2017
boXning

 


Årets potentiellt största fight är under vägs och på tisdagen anlände båda boxarna till Las Vegas, tog in på MGM Grand Resort & Casino och inspekterade under stor uppvaktning T-Mobile Arena, där på lördag deras enormt emotsedda match äger rum. Gennady ”GGG” Golovkin vs Saul ”Canelo” Alvarez.

Förväntningarna är skyhöga och det kan ju komma att bli en av boxningshistoriens stora mellanviktsmatcher – ”historia” är på väg att skapas, det ligger i luften. Båda dessa gentlemen är trimmade till tänderna och uttalade sig hövligt inför mötet och om varann.
Gennady Golovkin: ”Jag är Gennady Golovkin tills jag äntrar ringen – då förvandlas jag till ’Triple G’. Det är inte så att jag är elak eller arg, bara mer fokuserad. Det här är en perfekt fight för fansen. Och för mig. Jag kommer att njuta av detta .. jag har velat ha honom sedan han slog Cotto och blev en utmanare till mig. Jag är ur gamla skolan. Det skall bara finnas en mästare. Hela karriären har de stora fighterna smitit undan / Felix Sturm, Sergio Martinez, Miguel Cotto / – det tar slut på lördag!”
I förrgår gjorde han en utläggning om vad som ’gjorde’ fighten: ”Det här är mer än en fight. Det är ’en mexikansk fight’. Abel /hans tränare Abel Sanchez/ ger mig en mexikansk stil. Jag älskar att boxa mexikanskt. Jag älskar mexikansk mat och äter det varje dag. Jag omges av Mexico, har massor med mexikanska vänner, har nästan mexikanskt blod i ådrorna! Allvarligt talat, en enda punch kan ändra en fight .. ett liv. En enda punch. Canelo har ’power’, snabbhet. Han vet vem jag är, jag vet vem han är. Mitt team har en plan A, B, C, D. Det har hans team också. Han är redo för en kort match, en lång match. Vem vet .. vem landar första stora träffen ..? Det här är inte en fight – det här är krig!”
Canelo Alvarez: ”Jag kan försäkra er att jag kommer att göra allt i min förmåga att göra detta till en härlig fight. Det som betyder mest av allt för mig är seger. Jag förbereder mig alltid för att kunna ge mitt allra bästa. Jag vill ha den här segern för mitt folk, mitt team, mitt land. Och det är vad jag skall göra på lördag. Jag ska gå in i den ringen och vinna denna match. Jag har förberett mig för att slå knockout. Men allt kan hända i den här fighten. Men det är vad jag förberett mig på – att slå ut honom!”