GGG och Rubio laddar inför helgens VM-fight

okt 17, 2014
admin

Nyhetsbild_126_GGG_vs_RubioWBA-världsmästaren (& IBO) i mellanvikt Gennady ”GGG” Golovkin och hans utmanare, WBC:s interim-champion Marco Antonio Rubio poserade lugnt inför kamerorna vid sista pressmötet i Los Angeles på torsdagen, inför lördagsnattens VM-drabbning i Stub Hub Center i Carson, Kalifornien.

Detta är GGG:s elfte försvar av WBA-titeln, som han som interim-mästare vann över Nilson Tapia på KO 3 i december 2010, och faktum är att den beryktade KO-kungen Golovkin (30-0/27 KO) inte en enda gång gått tiden ut i sina VM-matcher – han är lika råtuff på högsta nivå, som nånsin under karriären.

Emellertid är Rubio (59-6-1/51 KO) dito en synnerligen firad KO-kung, så gissa om det kommer att blixtra under detta möte. Den 34-årige utmanaren (två år äldre än GGG) har alltså slagit fler KO än GGG har gått proffsmatcher och är en Champion han också, har hållit flera av ”alfabetsförbundens” undertitlar men missat på VM mot Kelly Pavlik (’09) och Julio Cesar Chavez Jr (’12) tills han i april i år vann WBC:s interimtitel genom att slå ut Domenico Spada.

Rubios tränare Robert Garcia säger till media: ”Golovkin är en stor boxare, men alla han mött har varit rädda för honom – det är inte Rubio!” GGG själv sade vid pressmötet: ”Jag förväntar mig en mexican style fight .. vad det är? Det är hårt arbete, närdistans, kraft och strategi. Det blir inget dansande, bara fight, en riktig fight!”

Även den andra huvudmatchen är en godbit: Nonito Donaire (33-2/21 KO) vs Nicholas Walters (24-0/20 KO) – ett uppgör mellan WBA:s superchamp och regular-champ i fjädervikt om vem som är den riktiga kungen.

I Sverige visar TV 10 med start kl 04.00 söndag morgon denna maffiga show.