GGG & CANELO ANLÄNDER TILL VEGAS; ÖVRIGA FIGHT WEEK TITELKAMPER ..

sep 12, 2018
boXning

Gennady ”GGG” Golovkin och Saul ”Canelo” Alvarez anlände igår på tisdagskvällen till Las Vegas för de sista dagarnas förberedelser inför lördagens (15/9) mäktiga ’showdown’ och returkamp i T-Mobile Arena. Båda anlände med sina entourage – i så kallad ”grand arrival” – och har nu bokat in på hotell och tog kort tid undan till att prata med media.

GGG: ”Mexikanska självständighetsdagen (16/9/red) är en stor dag och helgen en fest som betyder mycket, men jag är professionell – och jag är inte nervös men jag är laddad och jag vill så gärna försvara mina titlar på just den här dan .. jag har många mexikanska fans. Det må vara en returmatch men det är en helt annan fight den här gången, större och bättre. Jag har haft bästa campen, jag har precis den match jag vill ha mot den jag vill möta på största möjliga scen. Så varför ska inte jag vara nöjd? Om Canelo bara vågar stanna och fightas, så kommer jag att slå ut honom – det är dags för Big Drama Show!”

Canelo: ”Jo, jag är besvärad av allt struntprat som föregått detta, och om jag ska vara arg eller bara skratta åt det. Men allt det där är egentligen ursäkter de letar för den förlust de får på lördag, och nu har det skitpratet blivit bränsle för mig i förberedelserna. Jag vet att det är farligt att gå in i ringen ilsken men jag är en erfaren man .. jag ska kontrollera ilskan och vända den mot honom. Jag är tacksam för allt stöd jag fått, och jag ska ge mina fans en stor show på lördag!”

 

Förmatch-programmet på denna mäktiga gala går inte av för hackor. Den stora semin bjuder på nya lysande stjärnan Jaime Munguia (30-0/25 KO) i försvar av sin WBO-VM-titel i junior middle/lätt mellanvikt mot gode kanadensaren Brandon Cook (20-1/13 KO) i vad som kan bli en mycket sevärd fight. Munguia, på plats i Las Vegas, är nöjd och glad: ”Det är en stor möjlighet att visa vad man kan här, och ändå mer betydelsefullt att som mexikan få göra det på nationalhelgen. Det är speciellt och jag ska ge alla en stor fight!”

Det är ytterligare två skarpa fighter av hög-internationell status: David Lemieux (39-4/33 KO) möter Gary ”Spike” O´Sullivan (28-2/20 KO) i en 12-rondare i mellanvikt; och Roman ”Chocolatito” Gonzalez (46-2/38 KO; för några år sedan världens bästa kilo-för-kilo) gör comeback och möter gode Moises Fuentes (25-5-1/14 KO) över 10 ronder i super fly/lätt bantamvikt.  

MEN det boxas tämligen friskt på hög nivå denna helg även på andra ställen runt jordklotet. Samma kväll som ovan, men tidigare vår tid lördagskväll, möts Avni Yildirim (20-1/12 KO) och danske Lolenga Mock (42-14-1/13 KO) i Friedrich Ebert Halle i Ludwigshafen i Tyskland på en Sauerland-show om WBC/International-titeln i supermellanvikt – en vass fight av stort nordiskt intresse. Yildirim har nu vunnit fyra raka sedan ”kraschen” mot Chris Eubank Jr; 46-årige Mock har nu en ’winning streak’ på 11:a raka segrar sedan förlusten mot Erik Skoglund (2013).

REDAN på fredagen (14/9) går dock en drös matcher av VM-rang. Den av mästarna i lätt welter som hållit sig utanför den uppkommande WBSS/Ali Trophy-turneringen amerikanen Jose Ramirez (22-0/16 KO) försvarar sin WBC-VM-titel i Save Mart Center i Fresno, Kalifornien mot tuffe Antonio Orozco (27-0/17 KO) från Mexico. Ramirez skulle ju försvarat i juli mot Danny O´Connor men den senare blev sjuk vid invägningen och allt fick ställas in. Ramirez: ”Det kommer att bli en verklig fight, detta. Vi är båda mycket hungriga. Han har väntat länge på en sån här chans .. jag kommer från mitt livs längsta träningsläger (pga-juli-uppskovet). Ni får se 

Det går inte mindre än tre dam-VM-fighter denna fredag: Debora Anahi Dionicius (28-0/6 KO) försvarar IBF-VM i super fly/lätt bantam mot Jorgelina Guanini (8-1-1/1 KO) i Club Ferro Caril i Concordia, Argentina – Dionicius gör sitt trettonde försvar; Raya Amasheh (21-1-1/4 KO) försvarar sitt WBO-VM-bälte i samma vikt, super flyweight, i Palazzohalle i Karlsruhe, Tyskland mot Linda Laura Lecca (13-3-2/3 KO) från Peru – tysk-jordanska Raya gör sitt första försvar av den nyvunna titeln medan ”LLL” kommer tillbaka från att ha förlorat WBA-VM i klassen; Och i Korakuen Hall i Tokyo, Japan försvarar Naoko Fujioka (17-2/7 KO) just WBA-VM men i flugvikt mot Irma Sanchez (30-7-1/8 KO) – Fujioka är fyrfaldig mästarinna, höll tidigare titlar i stråvikt, lätt bantam, bantam .. och nu nere i vikt i flugvikt, medan mexikanskan Sanchez tidigare hållit WBF-VM 2011-13.