GGG vann på 20:e raka knockouten

maj 17, 2015
admin

golovkin-monroe I sin jakt på karriärens tjugonde raka KO försvarade på lördagsnatten Gennady ”GGG” Golovkin sina bälten i mellanvikt – WBA:s riktiga VM-titel & WBC:s interim-dito – mot på senare tid tappert uppsnackade Wille ”The Mongoose” Monroe (före kamp 19-1/6 KO) i klassiska Forum i Inglewood, Kalifornien.

I realiteten hade inte Monroe något att sätta emot Golovkin, inte när det kom till kritan. Efter en prövande första rond tog GGG kommandot, satte upp Monroe för sitt fruktade anfall, sänkte honom två gånger för räkning, men Monroe tog sig igenom till rondvila. Därefter kämpade han utmärkt väl i de tre följande ronderna, till och med träffade mästaren med bra slag från sin south paw-stance, men de hade ingen effekt och GGG bara bidade sin tid. I sjätte ökade han pressen, fick utmanaren i bryderi och rammade med en vänsterkrok mot käken, som skickade Monroe i golvet. Han kom upp på ”nio” men ostadig och ringdomare Jack Reiss bröt där och räddade honom från mer stryk. Då hade 45 sekunder gått av 6:e ronden.

Därmed fick Golovkin sin 20:e raka förtida seger i rad – hans record står nu på 33-0/30 KO och han har nu inte behövt gå tiden ut mot någon motståndare sedan han vann på poäng 8 över Amar Amari i Bröndbyhallen i Köpenhamn i juni 2008, alltså på snart 7 års tid! GGG vann WBA-titeln 2010 och adderade den udda IBO-titeln året efter, och i februari i år lade han till WBC:s interimtitel. Han har nu därmed 15 raka VM-segrar. Och ändå är han inte fullt erkänd VM-kung i klassen .. men det börjar bli hög tid för det.

 

Mellanviktens rättmätiga VM-kung är WBC:s ordinarie mästare, tillika den linjära VM-kungen, Miguel Cotto från Puerto Rico & New York – han slog den allom erkände Sergio Gabriel Martinez – och är den man som måste slås. Det har snackats mycket om ett avgörande möte de två emellan; GGG vill inget hellre – och i och med WBC:s interimstatus är nu matchen ofrånkomlig – men Cotto slingrar sig och har lyckats pressa in ett frivilligt försvar först: den 6/6 mot förre IBF/WBA-kungen Daniel Geale i Barclays Center i New York.

Samtidigt lyfte förra veckans suveräna resultat Saul ”Canelo” Alvarez till en absolut tänkbar GGG-utmanare – om än i fel viktklass för Canelo – och det snacket, som pågått i över ett år, tog ny fart. Golovkin gick själv ut omedelbart efter kamp och utmanade Alvarez på duell: ”Du har sagt du vill möta mig i framtiden – men det är nu som gäller. Det är du eller Cotto – nu!” Alldeles nytt kom Canelo ut med sitt svar, på twitter: ”När det blir dags för mig att gå upp till mellanvikt så vill jag ha klassens bästa motstånd. Med respekt och ödmjukhet ser jag faktiskt ingen som kan slå mig. Hälsningar till alla!”