GGG VS CANELO: FACE OFF, GARANTIER, BÄLTEN, ODDS ..

sep 15, 2017
boXning

Under gårdagen hölls avslutande pressmöte inför mega-matchen i T-Mobile Arena på lördag natt med Gennady ”GGG” Golovkin och Saul ”Canelo” Alvarez; boxarna gjorde kortfattade uttalanden, det mesta har ju redan sagts, och ställde upp för en ”face off”, som blev blott 14 sekunder lång, varefter Golovkin gav Canelo en kort nick och båda vände sig unisont ut mot publiken. Allting deklarerades tip-top-go för fight. Hetaste snacket togs av coacherna, där GGG:s tränare Abel Sanchez uttalande om att Golovkin ”boxas mexikanskt” nu bemöttes av Canelos manager och tränare Jose ”Chepo” Reynoso: ”Till min vän Abel Sanchez vill jag bara understryka – du säger ’Triple G’ har en mexikansk stil .. men Canelo inte bara har en mexikansk stil och ett mexikanskt hjärta – han ÄR mexikan!”
Nu tillkännagavs också boxarnas garantier av promotor Oscar de la Hoya – båda boxarna garanteras 15 miljoner dollar i grundgage och därtill kommer procent av PPV-intäkterna, där dock Canelo uppbär lejonparten. Om Golovkin vinner har Canelo en returmatchklausul, men skulle Canelo vinna har han ingen kontraktsbunden skyldighet att ge GGG en retur.
Som tidigare berättats har ju WBC satt upp ett mycket dyrbart bälte speciellt för denna kamp (Huichol-bältet) och nu kommer även WBA in med ett speciellt bälte just för den här matchen, ett dito mycket påkostat ett i svart och guld med bådas siluetter i egna guldpaletter på vardera sidan om WBA-emblemet. Nu angavs också oddsen för helgens tre största fighter som jämförelser: GG vs Canelo har Golovkin som knapp favorit på -160 mot Alvarez på +140; den ”andra” VM-fighten i mellanvikt, en betydligt sekunda vara i jämförelse, har WBO-VM-kungen Billy Joe Saunders på -310 och utmanaren Willie Monroe på +255, således Billy Joe klarare favorit, medan helgens tredje stora fight WBSS-kvarten mellan Callum Smith och Erik Skoglund har Smith stor favorit -2500 mot Skoglund på +1400; båda dessa senare matcher går i England, London respektive Liverpool på lördagen.