Glazewski får Skoglunds (?) VM-chans ..!

okt 25, 2014
admin

Nyhetsbild_129_Paverl_GlazewskiDen tuffe men begränsade och rekordmässigt duglige (23-2-0/5 KO) men långtifrån självklare polacken Pawel Glazewski – den man som utsågs till Erik Skoglunds nästa utmanare om EU-titeln, en match som ströks omgående då Skoglund valde att abdikera som Champion för drygt två veckor sedan – utsågs nu, överraskande, till nästa utmanare om WBA:s regulära VM-titel (”riktig” VM-kung hos WBA är Bernard Hopkins/kallad super-mästare) mot Jürgen Braehmer i Oldenburg i Tyskland den 6/12.

 

Varför inte Skoglund fick den chansen istället, är för närvarande okänt; möjligtvis ville han inte ha den mot en stall-kompis .. båda är Sauerland-boxare. Hur som helst blir det nu lägre rankade Glazewski som får passera alla andra utmanare och bereds möjligheten att boxa om ”VM”. En som inte var glad var förre VM-utmanaren Enzo Maccarinelli, som hade förhoppningar om en returkamp mot Braehmer (den förra bröts pga skada i april i år).

Matchen tillkännagavs idag och Braehmer förklarade sig nöjd: ”Han gör mycket som är bra i ringen, men jag är bättre än honom i allt, och det skall jag visa kommande sjätte december!”

Glazewski, som är från Bialystok i östra Polen, är f n inte rankad av WBA – det kommer säkert trixas lite där – har blott två förluster, varav det ena nederlaget var på ett delat domslut mot självaste förre obestridde VM-kungen Roy Jones Jr (2012) i en 10-ronderskamp i Lodz .. den största match den nye utmanaren varit i. Tills nu.