Glowacki slog ut Huck! Cunningham vs Tarver oavgjort

aug 16, 2015
admin

Nattens stora tungviktsgala i Prudential Center i Newark, New Jersey blev mer än lovligt dramatisk! Marco Hucks fjortonde försvar av sin WBO-VM-titel i cruiservikt – som om det hade varit framgångsrikt skulle innebära ett nytt rekord i försvar i denna viktklass – blev en smått ruggig thriller, något av en kandidat till Årets Fight så långt, låt vara i konkurrens med Alvarez vs Kirkland i maj, då det visade sig att utmanaren Krzysztof Glowacki (obesegrad på 24-0/15 KO inför fight) var en mycket svår nöt att knäcka och gav lika väl som han tog emot.
Glowacki är south paw och inledningsvis tycktes detta besvära Huck, som dock ofta startar återhållsamt, och polacken kunde inför en jublande publik – hela den massiva polsk-ättade kontingent som länge gjort New Jersey till ett ”andra hemland” för polacker slöt upp till fighten, dock inte oemotsagda då Huck hade en liten men mycket högljudd egen hejaklack – ta en några ronder god ledning fram till femte, då mästaren fick till flera goda sekvenser. Redan då hade detta vuxit till en mäkta tuff fight.
I sjätte fick Huck till det och med en avslutande, överraskande, vänsterswing sänkte han Glowacki tungt .. det såg de facto över ut, men med ett nödrop tog sig utmanaren upp på ”åtta”, tog emot ”nio” i nödtorftig gardställning och lyckades övertyga ringdomare David Fields om att få fortsätta! Och det gjorde han märkligt nog bra! Lyckades skingra dimmorna och kämpade ursinnigt ronden ut, men nu hade pendeln svängt och Huck började bygga upp en poängledning. Glowacki fick ett cut över näsan och strax efteråt ett cut över höger ögonbryn. I pausen till 10:e ronden beordrade Hucks hörna honom att ösa på med slag .. ”det är strax över, han är nästan slut” .. men Glowacki gjorde en bra tionde rond och var kvar i fighten och i elfte var det nytt krig – då plötsligt polacken landade en tung kombination som skickade Huck rak lång i däck! Han kravlade sig upp men var djupt skakad och i den efterföljande anstormningen hade han inget att svara med – han gick successivt ner utmed repen och Fields kastade sig emellan och bröt i sista stund matchen! Tid: 2.39.
Det var en prima skräll och en smått underbar fight. Den nye mästaren som kommer från Walcz i Polen är 29 år gammal, vann polska internationella cruiserviktstiteln 2011, WBO/IC-titeln 2013 och WBO:s version av Europatiteln i januari i år. Den senare tog han över starke Nuri Seferi och hade tidigare goda segrar över Felipe Romero, Matt Askin, Richard Hall, Ismail Abdoul och Thierry Karl – dugliga namn, men inga (längre) absoluta toppboxare – varför inte mycket varslade om att han de facto hade kapaciteten att ta ut Huck. Som han gjorde det går han nu rakt upp i stjärnfältet!

Den nominella huvudmatchen i Newark var tungviktsdrabbningen mellan Antonio Tarver och Steve Cunningham, men den kom nu att blekna i jämförelse med ovan, och blev till en märkligt passiv historia, där ingen av de två var villiga att ta några större risker – i stark kontrast till VM-matchen ovan – och nu tog sig de två rutinerade kämparna fram till matchslut utan stor dramatik .. och till ett delat domslut som slutade med oavgjort: 115-113, 113-115, 114-114.
Den tredje tungviktsfighten (ja, VM-fighten var ju rent tekniskt cruiservikt men likväl) slutade ganska snopet med att ex-kubanen Yasmany Consuegra fick ge upp efter andra ronden mot Artur Szpilka på grund av ett skadat knä.