Golovkin vann på TKO; Abraham på poäng

feb 23, 2015
admin

Nyhetsbild_233_Golovkin_-_MurrayLördagens två stora VM-fighter betades av i Berlin respektive Monte Carlo med segrar för  de försvarande mästarna.

Den största matchen och det större dramat utspelade sig i Salle des Etoiles i Monte Carlo, Monaco, där VM-kungen (WBO/IBO/WBC interim) Gennady ”GGG” Golovkin till slut knäckte den ursinnigt tappert kämpande Martin Murray med en TKO i rond 11. Murray, som i tidigare titelmatcher gett både Sergio Martinez och Felix Sturm fullt jobb tiden ut ,var dock aldrig i närheten av en segerchans mot den fruktade kazaken, som kontrollerade allt från första minut tills han till slut avgjorde. GGG hade utmanaren på ”g” redan i fjärde ronden, då han två gånger sänkte honom med kroppsslag, men den tappre britten red då ut stormen, och även om han inte hade mycket att svara med under resten av matchen heller, så kontrade och manövrerade han sig dock ur alla farliga lägen på ett berömvärt vis. Golovkin kom allt närmare ett avgörande på bara det massiva övertag han hade och sänkte Murray raklång i slutet av rond 10 och kunde sedan avgöra i nästa rond, då domaren Luis Pabon bröt efter exakt 50 sekunder, med utmanaren hängandes på repen tungt träffad, TKO 11!

Vad nu? Alla vill se Golovkin mot Miguel Cotto (WBC-kungen) om rättmätiga VM .. andra snackar om en maffig fight mot Canelo Alvarez och åter andra har lagt krut på en Mayweather-extravaganza men den senare är nu givet på ”hold” efter att Mayweather-Pacquiao blir av.

Under alla omständigheter är Gennady Golovkin mellanviktens hetaste namn och han slog nu sin 19:e raka KO! Efteråt firades han i ringen av bl a ingen mindre än prins Albert.

Tidigare på kvällen, i O2 World Arena i Berlin, besegrade WBO-VM-kungen Arthur Abraham för andra gången sin brittiske utmanare – också han som Murray ovan från Liverpool – Paul Smith i supermellanvikt .. och det skedde på precis samma sätt som förra gången med ”King Arthur” jobbandes i sina sedvanliga sporadiska spurter med exakt så mycket insats som nöden kräver, så att han fick ihop till en klar men inte särskilt imponerande poängseger. Smith kämpade och slet men fick för lite uträttat, om han än vann några ronder; denna gång skrevs dock poängen något mer rättvisande än de gjordes förra gången, även om segern då också var klar; nu blev det 116-112, 117-111 x 2.